Selahattin Demirtaş, kıvrak zekasını PKK'ya karşı kullanabilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türk halkının güven ve sempatisini kazanan Demirtaş, üç ay sonra Kobani olaylarında vatandaşı "Kobani'ye destek olmak adına sokağa çıkma" çağrısı yapınca güven ve sempatiyi zedelemişti.

Haberin Devamı

Genel seçimlerde aynı halk bir kez daha kendisine “Evet!” dedi. Kimi inadına oy verdi, kimi emanet etti oyunu ama destekledi. ‘HDP’nin Türkiyelileşmesini’ istedi. Henüz verilen oyların mühürleri soğumadan Suruç’ta yaşananlardan akabinde Demirtaş, halkı hükümete karşı kendi güvenlik tedbirlerini almaları hususunda çağrı yaparak kısa zamanda bizleri şaşkına çevirmeyi başardı.

…………

HDP’ye oy vermedim ama HDP’nin Meclis’te olmasını destekleyenlerdenim. HDP’ye terör örgütü muamelesi yapanlara karşı kendi adıma mücadele verdim. Bunu silahlar sussun, insanlar konuşsun diye yaptım.

Vicdanlı bir vatandaş olarak yükümlülüğümü yerine getirdiğimi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Demirtaş’ı da sorumluluk sahibi bir parti lideri olarak gerekeni yapmaya davet ediyorum. Yaşananları kışkırtma olarak nitelendirip, karşılığında öfkeyi körükleyici açıklamalar yapmak bir lidere yakışmaz.

Demirtaş’ın iktidara karşı kullandığı kıvrak zekâsını, PKK’ya karşı da kullanmasını bekliyorum.

Sorumluğu olduğu makamın seçim beyannamesinde özgürlüklerini ve haklarını korumaya söz verdiği ‘Tüm halklar” olduğunu unutmamasını istiyorum.

Bir taraftan vatandaşların inanç farklılıklarını, cinsiyet farklılıklarını kucaklayıcı bir çizgide olup diğer taraftan aynı vatandaşların yaşam haklarını görmezden gelmenin ne insani ne de mizahi izahı olmaz.

Hiçbir hak, yaşam hakkından daha öncelikli değildir.

Yazarın Tüm Yazıları