Sel, Çanakkale'de tahribata neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Sel, Çanakkalede tahribata neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 13:32

Sel, Çanakkale'de tahribata neden oldu

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ-Fatih DALDAL/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de aniden bastıran sağanak yağış Ezine ile Bayramiç İlçesi'nde hayatı felç ederken, Gökçebayır Köyü'nde 3, Kutluoba Köyü'nde toplam 70 evi su bastı. 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu sel nedeniyle Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç Çanakkale İl Afet Acil Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı.
Çanakkale'de dün akşam Ezine ve Bayramiç ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle oluşan tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Çanakkale AFAD Müdürlüğü ile Çanakkale İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler sel felaketinin olduğu Gökçebayır Köyü ile diğer su basan köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı. Ezine İlçesi'ne bağlı Gökçebayır Köyü'nde 3 evi su bastı. Park halinde bulunan bir araç sel suları nedeniyle zarar görürken, bazı evlerin bahçe duvarları yıkıldı. Köylüler ev ve işyerlerinin önünü temizlemeye başladı. Çanakkale-Çan Karayolu üzerinde mahsur kalan 12 araç ise Çanakkale AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.
SU TAHLİYESİ DEVAM EDİYOR
Bayramiç'teki Kutluoba Köyü'nde ise sel sularının menfezi yıkmasıyla köy meydanındaki yol trafiğe kapandı, 70 ev ile çok sayıda araç sular altında kaldı. İlçede 6 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirtildi. Belediye ekipleri su motorları, itfaiye araçları ve vidanjörlerle su tahliye işlemine devam ediyor. Özellikle alt yapı sistemine zarar veren sel suları asfalt ve taş yollarda tahribata neden oldu. Menderes Mahallesi'ndeki evini su basan 58 yaşındaki Mehmet Ercan'ın 4 keçisi de sel sularında telef olan hayvanlar arasında yer aldı.
AK Partili Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan "Bir afet olayı ile karşı karşıyayız. Sevindirici olan can kaybının olmaması. İlçede normal hayata dönülmesi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" dedi.
Sel felaketinin görüldüğü Ezine ve Bayramiç ilçelerinde köylerdeki bilançonun, hasar tespit çalışmalarının tamamlanması ardından açıklanacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!