Sektörler arası tatlı rekabet

Güncelleme Tarihi:

Sektörler arası tatlı rekabet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Bu hafta işbirlikleri ve şirketler arası ortak projeler hız kazanıyor. Geleneksellerle yenilikçi şirketler arasında çekişme başlıyor

Haberin Devamı

Öyle görünüyor ki, hafta boyunca pek çok alanda tatlı bir rekabet hüküm sürecek. Aynı sektör içinde yer alan  şirketlerin kendi içlerinde gruplaşmalarını izleyeceğiz. Geleneksel, eskiyi yansıtan şirketler bir tarafta yer alırken, karşılarında genç, yenilikçi, risk alan, atak şirketleri bulacaklar. Kimin üstün geleceğini ise 12 Ekim’de Koç burcunda gerçekleşecek dolunayda hep birlikte anlayacağız. Bu hafta işbirliklerinin, iş ilişkilerinin ve şirketler arası ortak projelerin hız kazandığını da söylemek mümkün. Henüz anlaşmalar imzalanmasa da yakınlaşmalar devam ediyor.

Mars’ın Aslan burcunda yer alması ve Terazi burcundaki gezegenlerle dost açı yapması sayesinde geçen haftadan itibaren lüks tüketim, güzellik ürünleri, eğlence hizmetlerinde satışların arttığını görüyoruz. Şirketler tarafından bu konularla ilgili harcanan paralar sıkıntı yaratabilir.

Haberin Devamı

Finans, bankacılık, ağır sanayi, denetim alanlarında geçmişten gelen projelerin tekrar masaya yatırılması sonucu uzun dönemli büyük yatırımlara girilebilir. Gerçekçi ve hesabı iyi yapılmış yatırımları duymak sürpriz olmayacak. Ancak en kritik nokta, işlerin hukuksal açıdan doğru, zamanında ve tüm sosyal paydaşların kabul edeceği şekilde uygulanması. Estetik, çekici, müşterileri cezbeden ürün ve hizmetler için kesenin ağzını açmak, ileride bize daha çok para kazandıracak.

BÜROKRASİ YAVAŞLATIYOR

Haftanın ilk üç günü para yönetimine odaklanmak, yatırım kararlarının hesaplarını yapmak, projelerin sistem ve organizasyon kısımlarına odaklanmak durumundayız. Bütün bu süreç içinde duygusal kararlardan uzakta kalıp, somut ve ayakları yere basan çalışmalar yapabiliriz. Bürokratik süreçlerin bizi desteklediği ama yavaşlığa neden olduğu günlerdeyiz.

Perşembe ve cuma günleri ofiste hava oldukça yumuşuyor. Takım çalışması, toplantılar, kreatif sanatsal çalışmalar, seminerlere zaman ayırarak iş ilişkilerini geliştirebileceğimiz sosyal ortamlara katılabiliriz. Ekip ruhu, eşitlikçi yaklaşımlar, yenilikçi fikirler ön plana çıkacak. Davet ve önemli toplantıları perşembe ve cuma günlerine koymaya özen gösterin.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!