ANKARA HABERLERİ

Sektöre yabancı insanlar piyasada sıkıntı yaratıyor

Hande BAŞPINAR
18.12.2009 - 00:00Son Güncelleme : 17.12.2009 - 21:02

Restoran işini bilmenin ve iyi bir ekiple çalışmanın çok önemli olduğunu belirten Sado By Balık Restoranı işletme sahipleri Sadun ve Zeynep Toroslu, “Sektöre yabancı insanların piyasaya girmesi sıkıntı yaratıyor” dedi.

Hande BAŞPINAR

ANKARA’da sektörün son zamanlarda köreldiğini belirten Sado By Balık Restoranı işletme sahipleri Sadun ve Zeynep Toroslu, “Sektöre yabancı insanların piyasaya girmesi bir olumsuzluk” dedi. Bilgisi olmayan bir insanın iyi bir ekiple çalışmasının sıkıntı yaratmayacağını söyleyen ikili şunları anlattı:
“Restoran işini bilmek çok önemli. Ekibini iyi kuramayan ve kendi başına bir şeyler yapmaya çalışan işletmelerin dayanma gücü kısa zamanda azalıyor. Piyasada tutunabilmek için hijyene ve kaliteye çok önem verilmeli. Bunlar, piyasanın olmazsa olmazları. Bunun yanında sebat etmek gerekiyor. İnsanlar bir mekanı açıyor. Bir ay sonra konseptini ya da mekanı değiştiriyor. Hemen karamsarlığa kapılıyorlar. İşletme giderlerinin fazla olması bu düşünceyi tetikliyor.

Ankara artık Eskişehir Yolu’na doğru kaymaya başladı. Bölge, Başkentin en önemli yerlerinden biri oldu. Ümitköy, Çankaya, Gaziosmanpaşa gibi semtlerde böyle bir mekan lokal kalıyor. Burayı ise insanlar rahatlıkla buluşma noktası olarak tercih edebiliyor. Ulaşım ya da park problemi olmaması da avantaj.

Sıkıntı genel

Piyasada sektörlere mahsus bir sıkıntıdan ziyade genel bir sıkıntı var. Sigara yasağıyla geçici bir adaptasyon problemi oldu. Bu süreç hala da devam ediyor ama mutlaka tamamlanacak. Sigara yasağını insan sağlığı açısından olumlu değerlendiriyoruz fakat mekan olarak da bununla ilgili çeşitli değişiklikler yaptık. Bir kış bahçesi oluşturduk. Müşterilerimiz için de bir alternatif oldu. Kış bahçemizi kömür sobasıyla ısıtıyoruz. İç mekanımızda da kalorifer kullanmıyoruz. Şömine ve sobayla ısınıyoruz. Bu, insanların da ilgisini çekiyor. Keyifli bir ortam oluşturduk.

Yiyecek sektörü hareketli

Piyasada genel bir sıkıntı var ama biz bu sektörün içinde bulunmaktan memnunuz. İşletme olarak krizden çok fazla etkilenmedik. İnsanlar krizle birlikte piyasadan yok oldu ya da küçülmeye başladı. Ama yiyecek sektörü hareketli bir sektör.

Menümüzde balık ve deniz ürünleri var. İsteğe ve rezervasyona göre et ve tavuk da yapabiliyoruz. Dondurulmuş balık kullanmıyoruz. Ankara balık konusunda şanslı bir kent. Bütün denizlerin balıkları Ankara’ya geliyor. Balık tüketiminde de bir sıkıntı yok. Deniz kenarı bir şehirde balık hangi tazelikteyse, Ankara’da da aynı tazelikte balığı bulabiliyorsunuz.

Doğal ve romantik

Mekanımızı iki buçuk sene önce açtık. Dekorasyonumuzu bulunduğumuz yere göre tasarladık. Kır bahçesi havası vardı. Mekanı tasarlarken bahçe bize ilham verdi. Şehir içinde bulunan ama şehir dışında gibi bir ortam. Bunlardan yola çıkarak hareket ettik. Doğal ve romantik bir hava yakalamaya çalıştık. Bu işi severek yapıyoruz. Alışverişimizi kendimiz yapıyoruz. Zor ama keyifli bir iş. Ülke ekonomisinde bir standart olsa, tüm piyasalar için çok daha keyifli bir ortam olacak.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sektöre yabancı insanlar piyasada sıkıntı yaratıyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


    ANKARA YOL DURUMU
    Ankara1 DERECE
    Yol durumu »
    ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
    23 Eylül 2017, Cumartesi
    • İmsak
      04:50
    • Guneş
      06:29
    • Öğle
      12:52
    • İkindi
      16:17
    • Akşam
      18:53
    • Yatsı
      20:20
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı