Sekste 10 Altın Kural

Yeni yıldan ne beklersiniz? Para, huzur, belki bir ev ya da yeni bir araba mı? Elbette ki dileklerin en başında sağlık gelir ama ya sağlıklı bir cinsellik?

Haberin Devamı

Oysa “sağlıklı bir cinsellik” demek dokunmanın ve sevişmenin verdiği hazza odaklanarak, ruhu ve bendi bir armağan gibi sunarak, kişinin kendisiyle barışık, psikolojik açıdan güçlü, huzurlu ve kaliteli olduğu bir hayat demektir. Kaliteli bir hayat ise başarılı bir iş hayatına açılan kapıdır. Demek ki bol kazançlı ve iyi bir hayatın standartlarından biri de sağlıklı bir cinsel yaşamdır. O halde, sağlıklı cinsel hayatın sırrı nedir? Hayatın sırrından kastedilen her ne ise, aslında sağlıklı cinsellik de bu olgudan çok uzak değil. Sizin için altın kurallar diyebileceğimiz 10 adımda, partnerinizle ilişkinizde yeni bir yılda bembeyaz bir sayfa açabilmeniz mümkün.

İşte ideal cinsellik için olmazsa olmaz kurallar:

Haberin Devamı

1-Etkin iletişim kurmak.

2-İdeal ortamı oluşturmak.

3-Ön sevişmeyi geçiştirmeyin.

4-İlişkide aşk oyunlarına yer vermek.

5-Kendini tanımak ve kendinle barışık olmak.

6-Sevgi, saygı ve güven dolu bir ilişki kurmak.

7-Rahatlamak ve gevşemek.

8-Utanç duygusundan kurtulmak.

9-Cinselliğe konsantre olabilmek.

10-Sağlıklı beslenmek ve düzenli spor yapmak.

ETKİN İLETİŞİM KURUN

Kadın ve erkeğin kendi kafalarındaki ideal seksi birbirleriyle paylaşmaları, her iki tarafın da ortak bir ideale ulaşma yolunda ilk adımı olarak görülebilir. Hatta çift konuşarak ortak ideal sekslerini yaratırken değişik cinsel fanteziler geliştirebilirler. Ağzınız sadece öpüşmek için değildir. Her paylaşım gibi sekste başarının yolu karşılıklı iletişimden geçer. Çiftlerin konuşarak kafalarındaki tüm kaygı ve korkuları, üzüntülerini, geçmiş üzücü olayları, rahatsız eden şeyleri ve isteklerini, kesin ve net bir dille anlatmaları gerekir. Daha sonra cinsellikte beklentilerini veya fantezilerini partnerleriyle paylaşmaları cinsel sorunlarının çözümünde ilk adım olmalıdır. Çünkü sorunlu cinsel yaşam için en iyi ilaç etkin iletişimdir. İletişimin vazgeçilmezi ise konuşmaktır. Konuşmada önemli olan, vereceğiniz mesajların yanlış anlaşılmamasına dikkat etmektir. "Hep kendini düşünüyorsun”, “Benimle ilgilenmiyorsun”, “Benim cinsel haz almam senin için önemli değil" demek yerine, "Ön sevişmeyi uzun tutarsak, yatakta birlikte daha fazla vakit geçirebiliriz. Böylece seni daha çok hissedebilirim" diyebilirsiniz. Konuşurken düşüncelerinizi bu şekilde ifade ederseniz, partneriniz bu düşüncelerinizi söylenme olarak algılamayacaktır. Üstelik kendine eleştiri yapılmış gibi hissetmez ve sizi rahatsız eden davranışlarını yeniden gözden geçirmeyi kabul eder.

Haberin Devamı

İDEAL BİR ORTAM YARATIN

Yatak odanızın yeri seks için ideal olmayabilir. Çocukların ya da diğer aile fertlerinin yatak odanıza yakın olması sizi olumsuz etkiliyor olabilir. Seks ancak ideal bir ortamda yapıldığında uzun vadede keyifli bir oyuna dönüşebilir. Tatlı konuşmalar, yumuşak yastıklar veya dinlendirici bir müzik çiftlerin cinsel enerjisini artıracak ideal bir ortamdır. Yemek yedikten sonra sevişmeyin. Sevişmeden önce soğuk içeceklerden, dondurmadan ya da buzdan kaçının. Çünkü hazımsızlık veya soğuk yiyecekler cinsel enerjiyi azaltır. Ama yorgun, aç ve kızgınken de cinsel ilişkiden kaçının. Çünkü bu da cinsel enerjinizde dengesizliğe neden olabilir. Sevişmeden yarım saat önce tuvalet ihtiyaçlarınızı giderin. Dolu idrar torbasıyla cinsel ilişkiye girmek sıkıntı vericidir. Aşırı soğuk ya da aşırı sıcak havalarda sevişmek, elektromanyetik alanda dengesizliğe yol açabilir. Sevişmeden önce ve sonra çok çalışmayın. Kaslar gevşediğinden enerji toparlamak zorlaşır.

Haberin Devamı

ÖN SEVİŞMEYİ GEÇİŞTİRMEYİN

Her yaşta ve her dönemde seks farklı algılanır ve yaşanır. 20'li yaşlarda performans önemliyken, 60'lı yaşlarda içten bir sarılma yeterli olabilir. Çiftler için cinselliğin korku verici yanları vardır. Erkeklerin yetersizlik, tatmin edememe, erken boşalma vb. korkuları vardır. Kadınlarda ise kirletilme, zarar görme, aşağılanma duyguları egemendir. Cinsellik sevgi ve şefkat dolu dokunuşlarla kombine edilince korkutucu olmaktan çıkar. Bu nedenle cinsel mutluluğun sırrı çiftlerin birbirini çok iyi tanımalarında yatar. Partnerinin vücudunu iyi tanımak için göz kapakları, dudaklar, yüz, göğüs bölgesi, eller, kalça ve bacaklardan, ayak parmaklarına kadar cinsel haz alarak ve cinsel haz vererek sevgiyle dokunmak şarttır. Böylece partnerinizin gizemini dokundukça keşfedecek, karşınıza çıkacak yeni duygular hoşunuza gidecek ve her ikiniz de oldukça heyecanlı ve zevkli anlar yaşayacaksınız. Bu nedenle ön sevişme son derece önemli. Çünkü daha uzun, duyarlı ve keyifli bir cinsellik yaşamak, erkeklerde boşalmanın denetim altına alınması, kadınlarda ise daha kolay orgazma ulaşılması için ön sevişme gerekli. Cinsellikten alınan hazzın arttırılması ve cinsel uyumsuzlukların daha az görülmesi için de önemli. Bu nedenle ön sevişmeye yeteri kadar zaman ayıran çiftler sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşama sahip olurlar.

Haberin Devamı

AŞK OYUNLARI OYNAYIN

Yataktaki ilişkiyi güzelleştirecek bir başka şey, arzudan çıldırarak kendinizi yatağa atmaktansa, yavaş ama kışkırtıcı hareketlerle birbirinize ümit verip, sonra yeniden davetkâr davranmak olabilir. Böyle yapınca cinsel arzularınız o kadar çok yükselir ki, artık yatağa girip sevişmekten başka bir şey düşünemez olursunuz. Ayrıca ilişki öncesi uzun süre aşk oyunları yapmak hoşunuza gidebilir. Aşk oyunları partnerinizle birlikte yaptığınız çocukça, aptalca ve kışkırtıcı şeyleri kapsar. Aşk oyunlarının en önemli parçası olan cinsel yaratıcılık ise, daha önceden planlanması gereken ve bir rutini olmayan cinsel yaramazlıklardır. Cinsel fantezileri paylaşma, fotoğraflarla oynama, partnerlerin birbirlerini yeniden tavlamaları için barda randevulaşma, partnerinize sevgi ve şehvet dolu küçük notlar bırakma, farklı mekanlarda sevişme, erotik masaj yapma, mum ışığında bir şeyler içip dans etme, küçük hediyeler alıp partnerinizi şımartma, birlikte güneşin batışını ya da doğuşunu izlemek gibi sizi partnerinizle birbirinize daha da yakınlaştıracak romantik ortamlara gitme ve romantizmi arttırma, partnerinizle nasıl tanıştığınızı, ona nasıl âşık olduğunuzu anlatan bir hikaye yazma, partnerinize onu daima sevdiğinizi hareketlerinizle ve sözlerinizle gösterme gibi aşk oyunlarını deneyebilirsiniz. Cinsel hayatınızda cesur olun. Hayal bile edemeyeceğiniz kadar usta bir oyuncu olmaya çalışın ve zengin bir cinsel aşk oyunları repertuarı oluşturun.

Haberin Devamı

KENDİNİZİ TANIYIN

Hem kendinize hem de partnerinize aşk hayatından ne beklediğinizi sorun. Böyle hem kendinizi hem de partnerinizi tanımış olursunuz. Önce kendi isteklerinizi gözden geçirin, sonra partnerinizin arzularını öğrenin. Kendinizi ve onu ne kadar iyi tanırsanız o kadar sağlıklı ve arzulu bir seks yaşamınız olacaktır. Çünkü kendini tanımayan ve kendiyle ilgili olumsuz düşünlere sahip çiftlerin cinsellikte rahat olması beklenemez. Örneğin, cinsel istek bozukluğunun arkasında ağır bir patoloji yoksa cinsel isteğin olmayışı, büyük bir ihtimalle kişinin kendini tanımaması, cinsel fantezilerinin, cinsel arzularının farkına varamayışıyla ilgilidir. Bu arzuların ve fantezilerin kişide suçluluk ya da utanç yaratması nedeniyle sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam engelleniyordur. Bu nedenle hem kendinizin hem de partnerinizin cinsel organlarını tanımanız ve birbirinizin duygularını keşfetmeniz çok önemlidir.

SEVGİ, SAYGI VE GÜVEN DOLU BİR İLİŞKİ KURMAK

Çocuklukta ve ergenlik döneminde güven duygusunda zedelenme olmuşsa, öncelikle güven duygusunun yeniden kazandırılması gerekir. Kendini güvende hissetmeyen veya karşısındakine güven duymayan kişilerin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam sürmeleri mümkün değildir. Aynı şekilde partnerlerine karşı sevgi ve saygısı olmayan çiftlerin sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamlarının olması beklenemez. Çünkü sevgi ve saygı, çiftin cinsel yakınlaşmasını artırır. Birbirini okşamak, sevmek, masaj yapmak, gün içinde birbirlerine dokunmayı artırmak için çiftlerin birbirlerine sevgilerini fiziksel olarak göstermeleri gerekir. Gün içinde çiçek vermek, hal hatır sormak sevgiyi ifade etmenin yollarından biridir. Bu sayede çiftler sevgiyle seksi iç içe geçirmeyi ve cinsellik olduğu zaman sevginin de olabileceğini hissetmeyi öğrenirler. Cinselliğin kalitesini etkileyen ve güveni sarsan unsurlardan biri de istenmeyen gebelikten, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyan bir ortamın yaratılmasıdır.

RAHAT HİSSEDİN, HİSSETTİRİN

Rahatlayın, gevşeyin ve sadece yapın! Kendiliğinden oluşan anları yaşayın. Cinselliğin tadını çıkarmak için ilişkiden önce tüm kızgınlıkları unutmak, sakinleşmek ve rahatlayarak gevşemek çok önemlidir. Çünkü cinsellik; rahatlamış ve gevşemiş bir halde, sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanarak, haz alıp haz verebilme, ruhu ve bedeni paylaşabilme, ne olursa olsun bir şekilde boşalabilme bilim ve sanatıdır.

UTANÇ DUYGUSUNU YOK EDİN

Utanmak çok insani bir duygudur. Ancak yatakta utanmak sağlıklı ve mutlu bir seks hayatının önündeki en büyük engellerden biridir. Utanç duygusundan kurtulmak için cinsel öykü yazma tekniği, ayıp sözler ve eylemler tekniği kullanılabilir. Cinsel deneyimi az olan, utangaç, çekingen çiftlerde bu teknikler çok başarılı olmaktadır. Bu sayede çiftler cinsel konularda utançlarını ortadan kaldırırlar.

CİNSELLİĞE TAM KONSANTRE OLUN

Cinsellik mekanik ve teknik bir olay olmadığı için, cinsel ilişki sırasında dikkatinizin tamamının partnerinize ve cinsel eylemlerinize yönlendirmek çok önemlidir. Cinsel ilişki sırasında aklımızın başka bir yerde olması, zihin içinde beden içinde uygun olmayan bir durumdur. Cinselliğe iyi konsantre olamamak, haz almanızı ve vermenizi engeller.

İYİ BESLENİN VE DÜZENLİ SPOR YAPIN

Beslenme alışkınlıklarımız hem sağlığımız için hem de cinsel yaşamımız için son derece önemlidir. Bu nedenle mutlu bir cinsel yaşam için mutlaka sağlıklı ve cinsel iştahı arttırıcı beslenme gerekmektedir. Ayrıca beslenme kadar düzgün ve esnek bir fiziksel yapıya sahip olmak da genel anlamda sağlığınız ve cinsel yaşamınız için son derece önemlidir. Çünkü bedeninizin sinir sisteminiz, salgı bezleriniz ve iç organlarınız arasında güçlü bir ilişki bulunmaktadır. Alkol, sigara ve kafeinli içecekler cinsel hayatı çok olumsuz etkiler. Bu maddelerin alımı kısıtlanmalı hatta hiç alınmamalısınız.

İŞE YARAMIYORSA…

Yukarıdaki önerilerin bir kısmını uygulamanıza rağmen, sorunlarınızın devam ettiğini düşünüyorsanız ve mutlu bir cinsel yaşam istiyorsanız, cinsel terapiste gitmekten kesinlikle çekinmeyin. Cinsel haz vererek veya alarak uyarılmayı öğrenmek, erotik materyaller ile cinsel arzuyu ve tutkuyu beslemek, yatak odası dışında da hoş, nazik veya sevecen olabilmek, cinsel terapide sürecinde danışanlara öğretilmektedir. Ayrıca var olan sorunu çözmekte geç kalmak, sorunu tamamen çözümsüz bir noktaya taşıyabilir.

Yazarın Tüm Yazıları