Seks isteyince “sapık mısın sen” diyorlar

Bir kadının eşiyle seks eksikliği bahsinde erkekleri kötüleyip, cinsel dürtülerini kaybettiklerini yazdınız. Ne münasebet! Erkekler aynı, asıl kadınlar değişti.

Haberin Devamı

Güzin Hanım, bir kadının eşiyle seks eksikliği bahsinde erkekleri kötüleyip, cinsel dürtülerini kaybettiklerini söylüyorsunuz. Ne münasebet! Erkekler aynı, asıl kadınlar değişti. Mesela eşime ne zaman hatırlatsam -ki bunu sık sık yaparım- “aklında zaten başka bir şey yok ki, sapık mısın sen?” sözleriyle karşılaşıyorum.
Eli yüzü düzgün, vücudu, ayakları, hiçbir yeri kokmayan, ilişkiden önce mutlaka yıkanan, ön sevişme ve mutlaka eşini doyuma ulaştıran bir erkeğim. Hep benden memnun olduğunu söyler ama her yaklaşmamda önceki lafları eder. Bu laflar da benim psikolojimi bozuyor.
Erkek-kadın ilişkisinde, her iki cinsin kanun önünde eşit olduklarına inanırım. Ancak fiiliyatta kadınlar manevi, erkekler maddi ve güç yönünden üstündür ve birbirlerini tamamlarlar.
Siz medya mensuplarının da bu eşitliği vurgulayıp, bir tarafı kötülememeye dikkat etmesi gerekir. Ancak yazılarınızda hep erkekleri kötülediğinizi görüyorum. Yapmayın, erkeklere karşı kadınları düşman etmeyin. Sonra şiddet oluşuyor. Diklenen kadının kocasına, örneğin “Sen de erkek misin” gibi, ağır sözler sarf etmediğinden emin misiniz?

Rumuz: Uğur

Haberin Devamı

Nasıl emin olabilirim, sevgili okurum. Sonuçta bilgim, bana yazan hanımın anlattıklarıyla sınırlı.
Siz bu olayı sadece kendi açınızdan ve evlilik yaşamınızı düşünerek değerlendiriyorsunuz. Ama biliyor musunuz ki, son zamanlarla eşlerinin ilgisizliğinden, kendisine kırk yılda bir yaklaştığından söz eden, bu yüzden de çok mutsuz olduğunu belirten pek çok genç hanım okurumdan şikayet alıyorum. Şu ya da bu nedenle erkeklerde cinsel açıdan bir isteksizlik var sanki...
Siz bu açıdan şanslı bir erkeksiniz ama herkes aynı performansı sergileyebilir mi?
Kadınların tarafını tuttuğum, erkekleri kötülediğim sözünüzü ise protesto ediyorum. Asla böyle bir şey yok.
Kadın okurlarıma da erkek okurlarıma da gerçekçi yaklaşırım. Kim yanlış yapıyorsa, erkek ya da kadın ayrımı yapmadan, doğrudan bu yanlışı yüzlerine vurmaktan kaçınmıyorum. Hatta zaman zaman hanımları da şöyle bir sarsaladığımı da söyleyebilirim. Bu nedenle bana, annem kadar hoşgörülü olmadığımı söyleyenler oluyor.
Ama devir o kadar değişti ki, sanırım annem de zamanında, bugünkü gibi mektuplarla karşılaşsaydı, belki de aynı tepkiyi verirdi. Lütfen bana haksızlık etmeyin. Benim tek amacım kadın ya da erkek, her iki cinsin de mutluluğu yakalayabilmesi, yanlışlardan kaçınabilmesi...

Haberin Devamı

Eski eşim bana geri dönmek istiyor

Merhaba ablacığım, ben 34 yaşında bir öğretmenim. Eşimden 10 ay evvel boşandım. Çok sevdim ve çok sevildim. Yalnız aramızda 20 yaş fark var. Eşim birkaç defa işini kaybetti. En sonunda tamamen kendine güvenini yitirip çalışmamaya başladı. İki çocuğumuz var. Her şeyin sorumluluğu bende kalmış, maddi ve manevi açıdan artık kaldıramamaya başlamıştım. Sonunda ayrıldık.
Bu zaman zarfında babam bana bir ev aldı. Boşanmamla ilgili tek bir laf etmedi. Ama “bana kalleşlik yapıp, o adamı geri almazsın değil mi?” diye sordu sadece. Şimdi ise eşimle görüşüyoruz. Evden haberi yok. Bana geri dönmek istiyor.
Ben de geri dönmesini istiyorum ama babam sözümü tutmadığım için çok kızacaktır. Onu kaybetmekten korkuyorum. Ne yapayım?

Rumuz: Sanıl

Haberin Devamı

Sevgili kızım, eski eşle yeniden evlenmenin yararına pek inanmam. Bu evlilikler büyük oranla yeni bir boşanmayla sonuçlanır. Çünkü hep değişeceğini umarız ama, hiç kimse değişmez aslında. Sadece insan bir süre ayrı kaldığında kötü anları unutup, iyi yönleri hatırlamaya başlar.
Burada baban haklı olabilir kızım, eşinin sorumsuzluğunun farkında. Sana rahat etmen için bir ev almışsa, böyle bir şart da koşmuştur. Eşinin iş durumu nedir? Maddi sorunlarını halletmiş mi, yoksa yine senin sırtından geçinmek mi niyeti?

Yazarın Tüm Yazıları