Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Güncelleme Tarihi:

Seks isteğini artırmanın 7 yolu
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 22, 2017 14:42

Cinsel istek, yani diğer bir deyişle libido…  Birçok insan libidosunu düzeltmek için kimyasal ilaçlara sarılıyor. Fakat durum o kadar da kötü değil. Yapılacak küçük değişiklikler ile kaybedilen heyecan tekrardan kazanılabilir. İsteksizlik veya çeşitli problemler yaşıyor veya libidinal enerjinizi arttırarak sağlıklı bir cinsel yaşam istiyorsanız önerilerimize kulak verin.

Haberin Devamı

Özgüven çalışmalarının üzerine gidin

Cinsel isteğin altında psikolojik etmenler bulunmaktadır. Cinsel ilişki sırasında özgüven eksikliği, alınan zevki yarı yarıya düşürmektedir. Bu yüzden vücudunuza veya size dair negatif şeyler yerine pozitif yönlere odaklanın. Bu alınan hazzı iki katına çıkartacaktır.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Afrodizyakların gücü

Afrodizyak içeren yiyeceklerinin gücüne inanın. Avokado, incir, muz gibi seks gücünü artıran meyvelerden bolca tüketmeye çalışın. Bu yiyecekler genellikle mineral ve vitaminler ile kan akışının hızlanmasına yardımcı olur.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Çinko tüketin

Haberin Devamı

Vücuda yeterli miktarda çinko alımının cinsel sağlığa iyi geldiği biliniyor. Testosteronu östrojene çeviren enzimin işlevini azaltan çinko, kuruyemiş, tavuk, yulaf, çavdar, peynir gibi besinlerde bulunuyor.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Çikolata tüketinÂ

Çikolatanın hem tadı güzel hem de cinsel hazzı arttırıyor. Yapılan araştırmalar çikolatanın serotonin hormonlarını salgılamada destekleyici olduğunu gösteriyor. Salgılanan bu hormonlar enerjiyi iki katına çıkartıyor.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Şekerden ve transyağlardan kaçının

Şekerli besinlerin libidoyu düşürdüğü uzmanlar tarafından söyleniyor. Ani artan serotonin seviyesi isteksizlik yaratabiliyor. Bu yüzden beyaz şekerden uzak durulmalı. Bunun yanı sıra transyağ asitlerinden kaçınmaya özen gösterilmeli. İşlenmiş ürünlerden uzak durmaya çalışın.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Haberin Devamı

Stresten kaçının

Yapılan araştırmalar stresin cinsel hayatı olumsuz etkilediğini gösteriyor. Stresli bir şekilde yaşanan cinsel ilişki, hazzı azaltıyor. Bu yüzden rahatlamaya, stres faktörünü yaratan durumları ortadan kaldırmaya ve meditasyon yapmaya özen gösterin.

Seks isteğini artırmanın 7 yolu

Eğer sorun çözülmüyorsa mutlaka bir uzmana danışın

Problem düşündüğünüzden çok daha fazla ciddi olabilir. Eğer psikolojik ve doğal yolları denediyseniz; buna rağmen hala sonuç alamıyorsanız, bir uzmana danışmanın vakti gelmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir taÅŸla iki tavuk | Yamii

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!