Seks isçilerinin hakları için Efe’li meclis

Güncelleme Tarihi:

Seks isçilerinin hakları için Efe’li meclis
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 00:52

İtalya’da ‘Transların Kraliçesi’ olarak anılan Efe Bal, seks işçiliğinin meslek sayılmasıyla ilgili yasa tasarısına destek için parlamentoya davet edildi. Toplantıya Türk bayraklı tişörtle katılan Efe Bal, milletvekili olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

İTALYA’nın en ünlü seks işçisi, travesti Efe Bal (37) önceki gün iktidardaki Demokrat Parti’nin milletvekili Maria Spilabotte’nin davetlisi olarak İtalyan parlamentosundaydı.

Parlamentoda konuşan Bal, “Kendi isteğimle yaptığım seks işçiliğinden para kazanıp 15 yıl yaşadığım İTALYA’da bir öğretmen, boyacı gibi vergi ödeyip onların haklarından yararlanmak istiyorum. Şu an İtalya’da meslek olarak görülmüyor. Ama vergi isteniyor” dedi. Efe Bal, Vatikan ve muhafazakârların karşı çıktığı yasa tasarısının hayata geçebilmesi için iktidarın kendisinin öncülüğüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

‘VERGİ VERSİNLER’

Hazırladığı yasa tasarısıyla seks işçiliğinin meslek sayılmasını ve vergi vermelerini isteyen Spilabotte, Almanya’nın seks işçilerinden 6 milyar Euro vergi topladığını hatırlattı. İtalya’da genelevler, 1958’de çıkan bir kanunla kapatılsa da sokaklarda 70 bin seks işçisi çalışıyor.

Haberin Devamı

Toplantıda Parma Üniversitesi’nden Prof. Alberto Cadoppi, Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Sanita Della Camera, Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Stefano Dambruoso, Maria Spilobotte, Giornela gazetesi yazarı Annalisa Chirico ve Efe Bal konuşma yaptı.

HAYALİM ‘DEĞİŞİK İŞLER BAKANLIĞI’

ÊTV programları, “Kocaların Anlatmadıkları” adlı kitabı, zenginliği ve eylemleriyle adından sıkça söz ettiren Efe Bal, iktidar milletvekili Maria Spilabotte’nin davetlisi oldu. Bal “En büyük hayalim, milletvekili seçilerek ‘değişik işler bakanı’ olmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!