SEKOMER ve AFAD’dan engelli bireylere afete hazırlık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

SEKOMER ve AFAD’dan engelli bireylere afete hazırlık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 12:47

SEKOMER ve AFAD’dan engelli bireylere afete hazırlık eğitimi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ’da Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) ile Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğinde, engellilere özel afet farkındalık eğitimi programı başlatıldı.

Eğitim programının açılış töreni Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Törene Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra AFAD İl Müdürü Recep Erol ve eğitime katılacak olan engelli vatandaşlar katılım gösterdi. Açılış töreninde konuşan AFAD İl Müdürü Recep Erol, birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı ifade ederek her vatandaş gibi engelli bireylerin de afetler konusunda bilgilenmesi ve hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Erol’un ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, “Yaşadığımız coğrafya deprem kuşağı üzerinde bulunuyor. Bu durumu belediye olarak çok ciddiye alıyoruz. Barbaros Mahallesi’nde Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı açtık. Bu parkı simülasyonlar ve diğer fiziki ortamlarla daha donanımlı bir park haline getirmeyi hedefliyoruz. Böylece deprem öncesi ne gibi önlemler almamız, deprem olduğunda neler yapmamız gerektiğini uygulamada öğrenebileceğiz. Hatta bu parkta arama kurtarma tatbikatları, enkaz altında nasıl davranmamız gerektiğine dair çalışmalar da yapabileceğiz. Bunun dışında beş yıllık stratejik afet planımızın hazırlıklarını da sürdürüyoruz. Maalesef toplum olarak afete hazırlık sürecini çok önemsemiyoruz. Gelişmiş ülkelerde daha şiddetli depremlerde can kaybı bile yaşanmıyor. Demek ki bir şekilde eksik yaptığımız şeyler var. Bunları tespit edip gereken çalışmaları hızla hayata geçireceğiz,” açıklamasında bulundu.

Engellilerin afetlere karşı daha savunmasız olduklarının da altını çizen Eşkinat, “Doğal afetlerde hayatını kaybedenlerin birçoğunu engelli ve yaşlı bireyler oluşturuyor. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın afetler konusunda hazırlıklı ve bilgi sahibi olmalarını önemsiyoruz. Bu eğitim programı da bu anlamda çok yararlı olacak kanaatindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Daha sonra sınıfa geçen engelli vatandaşlar burada AFAD uzmanları tarafından verilen eğitime katıldı. Proje kapsamında yıl boyunca bütün ilçelerde bu eğitimin verileceği ve Tekirdağ’da bütün engelli bireylere ulaşılmasının hedeflendiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!