Sekizinci viraj Schumi'yi bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Sekizinci viraj Schumiyi bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 10:10

Ferrari'nin Alman pilotu, geçen yıl Montoya'nın başına bela olan "Ölüm Virajı"nda ikinciliği Alonso'ya kaptırdı. Schumacher gibi Kubica ile Qebber de 8. virajda spin attı.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl pilotlar 4 ayrı virajın birleşmesinden oluşan 8. virajın (600 metre uzunluğunda, 7.5 saniyede geçiliyor) kendilerini bir hali zorladığını ve İstanbul Park'ta en tehlikeli viraj olduğunu açıklamıştı. Orada Michael Schumacher, arka arkaya orada spinler atarken, Juan Pablo Montoya burada spin atarak yarışın ikinciliğini kaybetmişti. Geçen yıl 8 pilotun sıralamadaki yerlerini kaybetmesine yol açtığı için "Ölüm virajı" adını alan 8. viraj dün yine Schumacher'in başına bela oldu.

Alman pilot burada spin attı ve bu virajı çok sevdiğini açıklayan Fernando Alonso'nun 5 saniye gerisine düşüp üçüncülükle yetindi. Schumacher'in dışında dün 8. virajda Robert Kubica ile Mark Webber de spin attı, ancak yarışa devam ettiler. Schumacher ikinciliği kaybetmesinin gerekçesi olarak bu virajı gösterip, "Alonso sonlara doğru 8. virajda avantaj sağladı. Bu bölümde arzu ettiğim hıza ulaşamadım. 8. virajın zorlaması nedeniyle zaman kaybettim. Ancak yapabileceğim buydu. Son turda yaptığım atak yeterli olmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!