Şekerli rapor: Madonna’nın albüm tanıtım konseri

Yer: New York’taki Roseland Ballroom. Tarih: 30 Nisan Çarşamba. "Ne işim var burada?": Bir sosyal kelebek olarak Madonna’nın bu hafta piyasaya çıkan yeni albümü "Hard Candy"nin ilk tanıtım konserine olay yerinde tanık olmak. "Amaca ulaşıldı mı?": Ulaşıldı. Ama ulaşıncaya kadar neler olup bitti, işte raporun detayları aşağıda...

n 1. KAPI ÖNÜ RAPORU:

Bu şov bilet satılan normal bir organizasyon olmadığı için kapı önünde saatlerce tuhaf bir karmaşa yaşandı.

Bir yanda konserin sponsoru firmaların (Vodafone, Verizone, Z100 diye bir radyo kanalı) düzenlediği yarışmalardan konsere girmeye hak kazanan çılgın hayranlar bir yanda ise benim de içinde bulunduğum ortaya karışık grup.

Sponsordan davetiye kazanana öncelik tanımışlar, onlar güzel güzel sırada bekliyorlar. Fakat gel gör ki, biz kapıda ismi yazılı olanlar habire itilip kakılıyoruz. Daha şanslı olmamız beklenir değil mi? Yok hayır.

Polisler gelip habire diyor ki, "Kapı önünde toplanmayın, gidin karşı kaldırımda durun, sizi saat sekiz ellide alacaklar!". Ne, 8.50 mi? Delirmiş bunlar. Dağılıyoruz, tekrar toplanıyoruz, tekrar polis gelip uyarıyor. Böyle toplana dağıla bir buçuk saat geçiyor.

En sonunda bizim ahali dalga dalga büyüyüp kaldırımdaki yaya trafiğini engelleyince polisler bizi sıraya diziyor.

Ve saat sekiz otuz gibi insafa gelip onar onar içeri alınıyoruz, nihayet!

n 2. MEKAN RAPORU: Roseland Ballroom bizim Maslak Venue gibi, hemen hemen aynı büyüklükte. Ama salaş, eski bir yer.

n 3. ÇIKIŞ ŞARKISI RAPORU: Tanıtım konseri tam saatinde (22.00) başladığında ışıklar karardı ve karşımızdaki dev led ekran 360 derece dönmeye başladı. Ekran dönmesini tamamlayınca ortaya çıkan hatun kişi malumunuzdu: Arka kısmı M harfi şeklindeki gösterişli koltuğuna kurulmuş vaziyette seyirciyi selamlayan Madonna.

İlk şarkısı, aynı zamanda yeni albümün A1 şarkısı olan, içinde "Turkish Delight" lafı geçen Candy Shop’tu. Bir süre sonra koltuktan zıplayıp dansçılarıyla sahne önünde dans etmeye başladı Madonna. Şık bir çıkıştı, herkes kameralarına/ceplerine sarıldı. n 4. FİZİKSEL RAPOR: Önlerde olduğum için Madonna’nın kol kaslarındaki kıvrımları neredeyse ezberledim diyebilirim. Cidden inanılmaz, hatun fit olmanın da ötesinde artık, uçmuş! Yüzüne gelince... Şarkı söylerken ve gülerken ortaya çıkan kırışıklığı aynen duruyor. Ama yanaklar ve alnında botoks vardır muhakkak.

n 5. JUSTIN’LE DÜET RAPORU: Tartışmasız şovun en iyi bölümlerinden biri Madonna’nın Justin Timberlake’le beraber söylediği "4 Minutes" şarkısıydı. Bu şarkı sırasında sahne kenarında gördüğümüz orta boy led ekranlar bir anda hareketlenip sahne ortasına geldiler (Gülben Ergen bunu da taklit edebilir yeni konserlerinde). Ve önce Madonna, sonra da Justin bu led’lerin arkasından seyirci karşısına çıktı. Justin’in üzerinde yakaları nefis beyaz bir ceket vardı. İkili, şarkı boyunca tıpkı klipteki gibi erotik dans etti.

n 6. POLİTİK İÇERİK RAPORU: Madonna, son turnesi "Confessions"da olduğu gibi bu mini konserde de Başkan Bush’a küfür yağdırdı. "Hung Up" şarkısına geçmeden önce "Fuck The Present" demeye başladı ve Roseland’daki kalabalık da ona eşlik etti. Ardından sert bir ses tonuyla, "Kaçınız biliyor, beklemeye tahammülüm olmadığını?" deyip şarkıya geçti. Bahsettiği şuydu tabii. Bush’un başkanlığının sona ereceği tarihe kadar (20 Ocak 2009) beklemekten sıkıldığının altını çiziyordu. Bu sözlerin arkasından Hung Up’ı söyleyerek bu eğlenceli şarkıyı bir anda politize etmiş oldu Madonna.

n 7. COŞMA RAPORU: Yeni albüm şarkılarından "Give It 2 Me", herkesi aynı anda zıplatan şarkı oldu. Bu şarkı sırasında kaç kişinin birden omzuna tutunup zıpladığımı hatırlamıyorum bile. Konser zirvesi kardeşliği işte, doğaldır.

n 8. KIYAFET VE DANSÇI RAPORU: Madonna’nın altında şeritleri taşlarla işlenmiş siyah bir eşofman vardı. Ve tabii dizine kadar gelen beyaz bağcıklı uzun bir çizme. Bir ara üzerinde Hard Candy yazan eşofman üstünü de giydi.

Bu eşofmanlı vaziyet ve etrafındaki siyahi dansçılar elbette Madonna’nın yeni albümle beraber girdiği farklı rotanın ürünleriydi: Sokak kültürüne ve ağırlıklı olarak siyahların yaptığı müziğe (hip hop/r&b) selam çakıyordu Maddy. Gayet açık seçik bir stratejiyle.

n 9. VE SON SÖZ: Altı şarkılık mini konser, "Music" parçasıyla çığlık çığlığa sona erdi. "Music"teki dans şovlarının çok iyi olduğunu söylemem gerek. Meraklısına; Madonna bu promo konserleri Londra ve Paris’te önümüzdeki günlerde tekrar yapacak.
Yazarın Tüm Yazıları