Güncelleme Tarihi:
KAYSERİ, (DHA) - ŞEKER-İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklamada nişasta bazlı şekerlerin doğal şekerlerin yerini alamayacağını söyledi.
Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, "Güvenilir gıda üretimi için gerekli koşulların bilimsel olarak değerlendirilmesi, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi için olası sağlık risklerinin bilimsel olarak değerlendirilmesini sağlamak amacıyla risk değerlendirilmesi yapılmalıdır. Bu bağlamda şeker sektörünün baş aktörleri olan şeker pancarından üretilen doğal şekerin güvenilir gıdalar arasında yer aldığı, buna karşılık pancar şekerinin muadili olarak algı oluşturmaya çalışan ve insan sağlığı için tehlikeli olduğu öne sürülen nişasta bazlı şekerlerin ise doğal şekerlerin yerini alamayacağı yönünde net tavrın sergilenmesi gerekmektedir" dedi.
FOTOLU