Şeker hastalığına dikkat çekmek için tiyatro sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Şeker hastalığına dikkat çekmek için tiyatro sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 09:49

Şeker hastalığına dikkat çekmek için tiyatro sergilendi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, ‘Dünya Diyabet Günü’ nedeniyle sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte şeker hastalığına dikkat çekmek için tiyatro oyunu sahneledi.

Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması amacıyla ‘Diyabetli hastanın bir günü’ adlı tiyatro oyunu sahneledi. Hastane çalışanları Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları doktoru Şafak Akın, hemşireler Yasemin Baş, Mine Toptan, Diyetisyen Merve Nur Toraman, Fizyoterapist Zinnet Öz tarafından diyabet hastalarının tanısı, tedavisi, komplikasyonları ve diyabet hastalığı farkındalığını artırmak amaçlı tiyatro gösterisi düzenlendi. RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda sergilenen tiyatro oyunu Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Rauf Pehlivan ile sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları izledi.

Tiyatro Gösterisi ile ilgili açıklama yapan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, diyabet halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğini belirterek “Önlenebilir bir hastalıktır. Bizde hastane olarak farkındalığı arttırmak amacıyla hasta ve hasta yakınları çağırarak bir tiyatro gösterisi hazırladık. Tiyatro gösterisi herkes için çok güzel ve verimli bir etkinlik oldu. Tüm şeker hastalarımıza hastalıkla mücadele etmeleri ve bu hastalıktan korkmamaları gerektiğini söylemek istiyorum.” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!