Şehzadeler'de Kerkük türküleri yankılanacak

Güncelleme Tarihi:

Şehzadelerde Kerkük türküleri yankılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 16:46

Şehzadeler'de Kerkük türküleri yankılanacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesi "Türkülerle Kerkük Gecesi" düzenlemek için protokol imzalandı.

Şehzadeler Belediyesi'nin, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve  Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa şubelerinin ortaklaşa düzenleyeceği programda Kerkük türküleri Manisalılar ile  buluşturulacak. 13 Ocak gecesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenecek olan gece için protokol imzalandı.

Şehzadeler Belediyesi'nde düzenlenen protokol imza törenine AK Parti Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve AK Parti Şehzademer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Taha Okan Taniş katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdür İbrahim Sudak, "13 Ocak Cumartesi günü Manisalı vatandaşlarımız, Kerkük türkülerini hem sanatçımız Esat Kabaklı'dan hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu'ndan hepbirlikte dinleme imkanı bulacak" diye konuştu.

"KERKÜK BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR"

Kerkük kentinin Türkler için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kerkük bizim için son derece önemlidir. Kerkük, üzerinde birçok çirkin oyunların oynanmaya çalışıldığını da yakından takip ediyoruz. 80 milyon olarak bizim yüreğimiz Kerkük'te atıyor. Bu noktada da Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Şehzadeler Belediyesi olarak biz 13 Ocak'ta bir Kerkük Gecesi düzenleyeceğiz. Tüm Manisalı hemşerilerimizi 13 Ocak Cumartesi gecesi düzenleyeceğimiz Türküler ile Kerkük Gecesi'ne davet ediyorum" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şubesi Başkanı Özdağ ise 13 Ocak gecesi düzenlenecek olan Türkülerle Kerkük Gecesi'nden Kerkük'e Manisa'nın selamlarını yollayacaklarını söyledi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!