Şehzadeler'de 80 üreticiye 20 bin fidan

Güncelleme Tarihi:

Şehzadelerde 80 üreticiye 20 bin fidan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 17:29

Şehzadeler'de 80 üreticiye 20 bin fidan

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde 9 mahalledeki 80 üreticiye, 20 bin sertifikalı zeytin fidanı dağıtıldı.

Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliğiyle temin edilen 20 bin sertifikalı zeytin fidanı, ilçenin kırsal mahallelerinden olan Kalemli Mahallesinde törenle dağıtıldı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, daire müdürleri ve üreticiler törene katıldı.

Törende konuşan Başkan Çelik, "İlçemize ve üreticimize kazandırdığımız zeytin fidanlarımız, birkaç yıl sonra ülkemizle, ilçemize önemli katma değer sağlayacak. Hem üretici kazanacak hem de ilçemiz kazanacak. Kırsal mahallerdeki üreticimizi gelir getirici fidanlarla buluşturmak için belediye olarak gereken neyse yapıyoruz" diye konuştu.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ise kaymakamlık olarak geçen yıl ilçede 52 bin 500 zeytin fidanı dağıtımı yaptıklarını ifade ederek, "Dağıttığımız fidanlar sayesinde 10 yıl sonra milli ekonomiye büyük katkılar sağlanacağına inanıyorum. Bütçelerimizin imkan verdiği ölçüde zeytin fidanı alarak üreticilerimize dağıtıyoruz. Yıllarca uygulanan yanlış politikalar neticesinde kırsal yerlerde yaşayan vatandaşlarımızı desteklemediğimiz için burada yaşayan vatandaşlarımız şehirlere göç etmeye başlamıştı. Ancak şuan yapılan doğru politikalarla köylere dönüşler başlamış durumda" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, üreticilere zeytin fidanlarını dağıttı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!