Şehzade Mehmet’in Milli Güreşçileri Üniversiteli Oldu

Güncelleme Tarihi:

Şehzade Mehmet’in Milli Güreşçileri Üniversiteli Oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 13:25

MANİSA ÖZEL ŞEHZADE MEHMET ANADOLU LİSESİ MEZUNLARI MİLLİ GÜREŞÇİLER DENİZ YASAK, EYÜP SAYAN VE SELMAN ÇUBUKÇU, ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVLARINDA BAŞARILI OLARAK, KAZANDIKLARI ÜNİVERSİTELERE KAYITLARINI YAPTIRDILAR.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi mezunları milli güreşçiler Deniz Yasak, Eyüp Sayan ve Selman Çubukçu, üniversite giriş sınavlarında başarılı olarak, kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaptırdılar.
Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nde okuduğu süre içerisinde değişik yaş gruplarında üç defa Türkiye Şampiyonu ve bir defa Türkiye üçüncüsü olan Deniz Yasak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı. 2014 yılında Slovakya’nın Snina şehrinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 100 kilogramda Türkiye’yi temsil etti ve dünya sekizincisi oldu. İki defa Türkiye şampiyonu ve bir defa Türkiye üçüncüsü olan Eyüp Sayan ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu kazandı. 2013 yılında Sırbistan’ın Zrenjanin şehrinde yapılan Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 69 kilogramda Türkiye’yi temsil etti. Ayrıca 2014 yılında Bulgaristan’daki Samokov kentinde yapılan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kilogramda Türkiye’yi temsil eden Sayan, Avrupa yedincisi oldu. Yine Şehzade Mehmet Anadolu Lisesi’nde okuduğu süre içerisinde değişik yaş gruplarında bir kez Türkiye şampiyonu ve bir kez de Türkiye ikincisi olan Selman Çubukçu da İzmir Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı. Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, yaptığı açıklamada; ”Eyüp, Deniz ve Selman okulumuzda okudukları dönem içerisinde sporda büyük başarılar elde ettiler. Bu başarılarını artırarak devam ettireceklerini biliyorum. Ülkemizi Dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarıyla temsil ettiler. Onlara üniversite hayatlarında eğitimde ve sporda üstün başarılar diliyorum. Eğitimde ve sporda öğrencilerimizin bu noktalara gelmelerinde bizlere her türlü desteği sağlayan okul müdürümüz Giray Kara Bey’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Okul Müdürü Giray Kara ise "Şampiyon güreşçilerimizin üniversiteli olmalarından mutluluk duyuyorum. Güreşin marka okuluyuz. Okul olarak ata sporumuz güreşe alt yapıda yeni yetenekler kazandırmak için desteğimiz devam edecektir"dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!