Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları ’Almanca’ Öğretiyor

Güncelleme Tarihi:

Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları ’Almanca’ Öğretiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 13:32

MANİSA ÖZEL ŞEHZADE MEHMET ANADOLU VE FEN LİSESİ’NDE 45 ÖĞRENCİ, GOETHE-ZERTİFİKAT A1: FİT İN DEUTSCH SINAVINA KATILARAK, GOETHE-ZERTİFİKAT A1 SERTİFİKASI ALMAK İÇİN YARIŞTI.

Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi’nde 45 öğrenci, "Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch" sınavına katılarak, tüm dünyada geçerli olan Almanca sertifikasını almak için yarıştı.
Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, Almanca’yı A1 ve A2 düzeyinde öğretmek amacıyla öğrencilerine yönelik kurs düzenledi. Kurslar sonucunda başarılı olan 45 öğrenci tüm dünyada geçerli olan ve YÖK’ün de tanıdığı "Goethe-Zertifikat A1" sertifikası almak için okullarında sınava girdi. Sınav ile ilgili bilgi veren İzmir Göethe İnstitüsü Almanca sınavları Bölüm Başkanı Nuray Köse, “Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Almanca’yı öğrenmek için son 4 yıldır bizim uluslararası sertifika sınavına katılıyorlar. Ben Almanca öğrenen ve bu dile ilgi gösteren tüm Şehzadeli öğrencileri ve Almanca öğretmenleri Zülfiye Polat ve Şenol Kahramanları kutluyorum” dedi. Almanca Zümre Başkanı Şenol Kahramanlar ise “Almanca Avrupa Birliği’nin resmi dillerinden biri ve en çok konuşulanıdır. Özellikle Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre’nin büyük bölümü, İtalya’nın Güney Tirol bölümü, Belçika’nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya’nın kimi bölgeleri ve Fransa’nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulmaktadır. Ayrıca bu ülkelerden kimilerine özgü eski sömürgelerde Nambiya gibi dikkate değer ölçüde Almanca konuşan nüfusa rastlanır. Çeşitli doğu Avrupa ülkelerinde Almanca konuşan azınlıklar bulunmaktadır. Bunların arasında Rusya, Macaristan ve Slovenya sayılabilir. Ayrıca Kuzey Amerika’nın özellikle ABD, Latin Amerika’da Arjantin ve Brezilya’nın kimi bölgelerinde Almanca konuşulmaktadır. Bizim amacımız Almancayı üniversite öncesi A1 ve A2 düzeyinde öğretmek. Almanca dersi dokuzuncu sınıftan onikinci sınıfa kadar müfredatta yer alıyor. Bu da bizi böyle bir çalışmaya sevk etti. Öğrenciler yazın da ikinci basamak Almanca A2 sertifikası için çalışmalarına başladı. Önümüzdeki yıl daha fazla öğrencinin Almanca dil sertifikasını almasını sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.
A1 SERTİFİKASI NEDİR ?
2007 yılında yürürlüğe giren yasaya göre Almanya ya gidecek olan kişilerden Goethe Enstitüsü tarafından verilen A1 Sertifikası isteniyor. Goethe-Institut’un sınavları dünya genelinde yüksek bir tanınma derecesine sahip olup, bunlarla bağlantılı sertifikalar pek çok ülkedeki işverenler ve eğitim kurumları tarafından Almanca bilgisinin yeterliliğini gösteren belge olarak kabul edilmektedir. A1 düzeyindeki bir kimse, somut ihtiyaçlara yönelik bilinen günlük yaşamdaki olağan ifadeleri ve oldukça basit cümleleri anlayabilir ve kullanabilir. Kendini ve başkalarını tanıtabilir ve başka kişilere onlar hakkında sorular yöneltebilir ve bu tür sorulara cevap verebilir. Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 sınavı dillere ilişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin birinci basamağına A1 denk gelmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!