Şehrin yansımaları

Güncelleme Tarihi:

Şehrin yansımaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 00:00

2010 Avrupa Başkenti olmaya aday İstanbul, 24 Ağustos’ta düzenlenecek "TÜYAP 8. IF İstanbul Uluslararası Moda Fuarı"nın bu yılki temasını oluşturacak.

Pek çok sanatçıya esin kaynağı olan İstanbul, bu yıl 8’incisi düzenlenecek Uluslararası Moda Fuarı’nın kılavuzu oldu. Bu fuarla, İstanbul’dan yansıyan güzellikleri ve zenginlikleri dünya çapında bir moda akımına dönüştürmek ve İstanbul’u uluslararası moda başkentlerinden biri yapmak amaçlanıyor.

Son yıllarda kültür sanat etkinliklerindeki çeşitlilik, uluslararası sergiler, her gece şehrin en güzel köşelerinde verilen büyük konserlerle, dünyanın önemli kültür sanat şehirlerinin başında gelen İstanbul, genç ve dinamik nüfusu, kozmopolit yapısı, çok renkli kültürel zenginlikleri ve ihracatta söz sahibi firmalarıyla, dünya modasının trendlerini belirleyecek ve yepyeni akımlar yaratacak büyük bir potansiyele sahip. 24 Ağustos’ta başlayacak fuarın amacı da, bu potansiyeli ortaya çıkarıp bir güce dönüştürmek.

Fuarda ayrıca uluslararası boyutta birbirinden çarpıcı ve heyecan uyandırıcı etkinlikler de düzenlenecek. Evrim Timur’un Amazonlar defilesiyle açılacak fuara, Versace’nin Metal Koleksiyonu gelecek. Bu koleksiyonda, Madonna’dan Lady Diana ve Prince’e kadar uzanan ünlü starların kostümleri yer alacak. Ayrıca İtalyan modacıların, Prenses Süreyya’dan Sophia Loren’e, hatta Pretty Woman’ın unutulmaz kırmızı elbisesine kadar muhteşem kostümler yine bu fuar için İstanbul’a gelecek. Fuar kapsamında İtalyan Moda Federasyonu Başkanı Mario Boselli de çeyrek asırdan sonra ilk kez Türkiye’ye gelecek. Şövalye unvanlı Boselli, "Dünyada Tekstil, Hazır Giyim ve Moda Endüstrilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir konferans verecek. Fuara, Dünya Hazır Giyim Federasyonu, (IAF) Başkanı Vassilis Masselos ve IAF Genel Sekreteri ve İngiliz Erkek Giyim Derneği eski başkanı Chris Scott Gray de katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!