'Şehrin Şampiyon Çocukları' 

Güncelleme Tarihi:

Şehrin Şampiyon Çocukları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 16:34

'Şehrin Şampiyon Çocukları' 

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi tarafından 'Şehrin Şampiyon Çocukları' gecesi düzenlendi. 
Bu yıl ikincisi düzenlenen Şehrin Şampiyon Çocukları gecesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeyapıldı. Programa Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ile çok sayıa kişi katıldı. Kentin başarılı sporcularının bir araya getirildiği programda Başkan Kurt, başarılı sporculara plaketlerini takdim etti.
'ESKİŞEHİR'DE SPORUN GELİŞMESİNE KATKI SUNMAK ZORUNDAYIZ'
Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt gecede yaptığı konuşmada, Eskişehir'de sporun gelişmesine katkı sunmak zorunda olduklarını belirtti. Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunun için de çaba gösteriyoruz. Ama yeterli ortamı sağlamakta zorlanıyoruz. Spor tüm insanları birleştirebilen bir olgudur. Sporun sağcısı solcusu olmaz. Sporun özel bir siyaseti olmaz. Ama spor sahalarına siyaseti sokarsanız, çıkılmaz bir hal alır. Eskişehirspor Süper Lige yükselemediği zaman Antalya'da, Eskişehir'de ağlayanların hiçbiri hangi partidensin demedi. Eskişehirspor Süper Lige çıkamadığında herkes ortak ağladı, ya da ortak sevindik. Selkaspor süper lige çıktığı zaman, hiç kimse sormadı Selkaspor'da oynayanlar hangi partili, ya da Selkaspor'un yöneticileri hangi partili, böyle bir şey yok. Basketbol takımımız süper lige yükseldi, hiç kimse demedi ki orada oynayanlar necidir?  Denmemelidir. Ama bunu dediğiniz anda spora bir kargaşayı sokarsınız. Bu nedenle o meşhur sözü tekrar etmek istiyorum, 'Camiye, kışlaya, okula ve spor sahasına siyaseti sokmayalım. Siyaset yapılacağı yerde yapılsın.' Ama bu bir hizmettir, biz bir spor salonu ya da bir spor sahası yaptığımız zaman bunun içinde oynayacakların kime oy verdiğine bakmayız. Orada, sporcunun centilmence nasıl olması gerektiği hissediliyorsa öylece spor yapması temel dileğimizdir. Bu dönemde başarılı olmuş sporcu ve yöneticileri kutluyorum."
'KENT KONSEYİ SPOR MECLİSİ SİVİL BİR OLUŞUM'
Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da yaptığı konuşmada, Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi'nin sivil bir oluşum olduğunu söyledi. Odunpazarı Kent Konseyi Spor Meclisi'nin tamamen gönüllülerden oluşan bir yapıya sahip olduğunu belirten Kumru, şunları kaydetti:
"Şehrin sağlıklı spor yapısı için neler yapabiliriz diye düşündük ve sivil bir inisiyatif kuralım dedik. Bu oluşumla Eskişehir'in sporla ilgili eksikliklerini de tartışmaya başladık. Odunpazarı Meclisi birçok işte övgü ile bahsettiği işlerin yanında eksikliklerden de bahsettik. Eskişehirli yöneticilere dedik ki; 'Eskişehir'de spor kompleksi eksikliğini tartıştık. Bu mesajı da buradan vermek istiyorum. Yerel ya da hükümet bazında spor tesislerinin yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Futbol alanında, atletizm alanında ya da salon sporlarında salon eksikliklerimiz var. Saha eksikliğimiz var. Şehrin başarısının biz sporculardan geçtiğini ve başarılı sporcular çıkarsa genel olarak o şehrin de başarılı olacağına inanıyoruz. Bu sene sadece bir üzüntümüz Eskişehirspor çıkmadı ama Selkaspor çok büyük bir başarıya imza attı, Eskişehir Basket çok büyük başarıya imza attı.  Eskişehir Hentbol kız takımımız çok büyük başarıya imza attı. Profesyonel bazda Eskişehirspor'umuz başarılı olamasa da altyapı liginde U14 yanlış hatırlamıyorsam Türkiye çapında ikinci oldu. Gerçekten bu çocuklara ve kulüplere şans verildiği zaman, destek olunduğu zaman başarılı olabileceklerini gösterdiler. Bizde biraz simgesel olsa da biraz onurlandırmak istedik." 
Yapılan konuşmaların ardından Bülent Uysal yönetiminde Karate ve Kick Box gösterileri gerçekleştirildi. Daha sonra Eskişehirli başarılı sporculara madalya ve hediyeler takdim edildi.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!