Şehrin girişine 'Gümüşhane' yazısı

Güncelleme Tarihi:

Şehrin girişine Gümüşhane yazısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 17:13

Şehrin girişine 'Gümüşhane' yazısı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE(DHA) - Gümüşhane'de kentin Trabzon yönünden girişine dev harflerle hazırlanan,  "Gümüşhane" yazısı konuldu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen’in talimatıyla, kentin Trabzon yönünden girişi olan Özcan Mahallesi İstiklal Caddesi başlangıcına monte edilen 21 metre boyunda ve 2 metre yüksekliğindeki  Gümüşhane yazısı, çevre düzenlemesi ve peyzajı yapıldıktan sonra geceleri de aydınlatılacak. 

Başkan Çimen’in seçildikten sonra kullandığı ve ulusal kitaplara ilham konusu olan kalp şekli içerisinde, ‘Altın kalpli insanların şehri’ yazısı ile Süleymaniye Mahallesi Sultan Süleyman Han Camisi, Daltaban Çeşmesi ve Zeki Kadirberoğlu Konağı figürlerinin de yer aldığı logonun da bulunduğu alan, Belediye’nin yürüyüş yolu projesinin başlangıç noktası olma özelliğini de taşıyor.

Başkan Çimen, Gümüşhane’ye gelen turistlerin ve şehir sakinlerinin, hatıra fotoğrafı çektirmesi adına böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdiden çok sayıda olumlu tepki aldıklarını söyledi. Uygulamanın yapıldığı noktanın İstiklal Caddesi'nde yapılacak olan yürüyüş yolunun başlangıcı olduğunu, bu alanda sosyal alanlar, peyzaj çalışmaları yapacaklarını da kaydeden Başkan Çimen, aynı yazıdan bir eşinin de şehrin Bayburt istikametindeki girişinde bulunan Sema Doğan Parkı'nın olduğu bölgeye monte edileceğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!