Şehrin aynası yeşilliktir

Güncelleme Tarihi:

Şehrin aynası yeşilliktir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 15:26

Ankara’da 43 hatıra ormanı bulunan emlak müşaviri Salim Taşçı, Başkentlilere ağaçlandırma çağrısında bulunarak, “Bir devletin, bir şehrin aynası, binadan önce ağaç ve yeşilliktir” dedi.

Haberin Devamı

Emlak müşaviri Salim Taşçı, iş hayatında olduğu kadar doğaya verdiği önemle de dikkat çekiyor. Şimdiye kadar 500 binin üzerinde ağaç diktiğini belirten Taşçı’nın, 43’ü Ankara toplam 45 hatıra ormanı bulunuyor. Ağaçlandırma çalışmalarına katkılarından dolayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan da çok sayıda teşekkür belgesi alan Taşçı, şunları söyledi:
“İlk yaptığım orman Yozgat, Sorgun’da. Adının Gazeteciler Hatıra Ormanı olmasına gelince, hayata gazeteci olarak atılmış ve ilk maaşımı da gazetecilikten almıştım. Ankara’daki ormanlara Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere dostlarımın, arkadaşlarımın adlarını verdim.

BAKANLIK İMKÂN SAĞLIYOR

Ömrüm oldukça ağaç dikmeye devam edeceğim. Her insanın bu Dünyaya 9 ağaç borcu vardır. Sigara içiyor ve otomobil kullanıyorsa 24 ağaç dikmesi gerekir. Hiçbir sosyal aktiviteyi vergiden düşmeden yapan bir kişi olarak, gelir düzeyi yüksek olanlara sesleniyorum; ağaç dikin. Orman Bakanlığı mensupları özveriyle çalışıp, vatandaşa her türlü imkânı sağlıyor. Oluşturulan ormanlar vatanımız için. Ormanı yapana isim verme hakkı tanınıyor. Bir devletin, bir şehrin aynası, binadan önce ağaç ve yeşilliktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!