Şehrazat anlatmaya başladı

Güncelleme Tarihi:

Şehrazat anlatmaya başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Binbir Gece Masalları'nın uyarlaması olan Anlat Şehrazat müzikalinin galası, önceki gece Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapıldı. Galaya, Metin ve Nevra Serezli, Emel Sayın, Korhan Abay, Berna Laçin, Halit Kıvanç'ın yanısıra Aydın Güven Gürkan ve bir süredir birlikte olduğu Serap Aksoy gibi ünlüler katıldı.

İnterbank'ın sponsorluğunda sahnelenen iki perdelik müzikalin yönetmenliğini Mehmet Birkiye üstleniyor.

Müziğini Serdar Yalçın'ın, koreografisini Marina Gökçe'nin yaptığı ve liriklerini Atilla Birkiye'nin yazdığı müzikalde Candan Erçetin, Meltem Cumbul, Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter gibi ünlü sanatçılar yer alıyor. Müzikalde, bu sanatçıların yanı sıra 59 kişilik kalabalık bir kadronun da görev alıyor.

Çağdaş bir drama ve dekor anlayışı ile dansı birleştiren müzikal, tiyatro ve müzik dünyasının ünlü seslerini biraraya getiriyor.

Müzikal, Şah Şehriyar'ın kendisini aldatan karısından intikam almak için her gece bir bakireyle beraber olması ve ertesi sabah kızı öldürtmesiyle başlıyor. Ülkede genç kız kalmayınca vezirin akıllı kızı Şehrazat bu ölümlere bir son vermek için, gönüllü olarak Şehriyar'la evleniyor ve ilk gece ona bir masal anlatmaya başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!