Şehitlerin ismi kütüphanede yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerin ismi kütüphanede yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 19:35

Şehitlerin ismi kütüphanede yaşayacak

Haberin Devamı

AYDIN'da 2 ayrı okulda açılan Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphaneye şehit polis memurlarının ismi verildi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 'Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere' projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortaklaşa olarak Efeler Ortaokulu ve Yedieylül İlkokulu'nda şehit polislerin isminin verdiği Zenginleştirilmiş (Z) Kütüphane açtı. Efeler Ortaokulu'ndaki Z Kütüphanesi'ne 2001'de şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı koruyan Aydınlı şehit polis memuru Mehmet Sepetçi, Yedieylül İlkokulu'ndaki kütüphaneye ise 2008'de Diyarbakır'da servis otobüsüne terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Ramazan Tavşancı'nın ismi verildi.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Akdağ, şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyerek, "Şehitlerimizin isimleri bu şekilde sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu kütüphanelerden yararlanan çocuklarımız da şehitlerin isimlerini hiçbir zaman unutmayacaklar" diye konuştu.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, "Terör saldırılarında gözünü kırpmadan vatanın birlik ve beraberliği için canını veren, geride gözü yaşlı eşini, çocuğunu, anne ve babasını bırakan şehitleri rahmetle anıyoruz. Şehitler için bir kütüphane değil bin kütüphane yaptırsak da vefa borçlarını ödeyemeyiz. Bu isimleri kütüphanelerin ötesine taşıyarak okullar yaptırmak isteriz" diye konuştu. Eğitim camiası olarak şehit çocuklarının ve yakınlarının 24 saat hizmetinde olduklarını bildiren Töre, "Allah bir daha 15 Temmuz günlerini yaşatmasın. 15 Temmuz'da tankların, topların önüne kendini atan gençleri yetiştirmeyi Allah bize nasip etsin" dedi.
Şehit polis memuru Mehmet Sepetçi'nin eşi Dilek Sepetçi, duygulandığını belirterek gururlu olduğunu söyledi.
Şehit polis memuru Ramazan Tavşancı'nın polis memuru eşi Seda Tavşancı ise gözyaşlarına hakim olamadı. Eşinin isminin bir yere verilmesi kendisini gururlandırdığını ifade etti.
Kütüphanelerin açılışına; Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Emniyet Müdür yardımcılarından Ali Fuat Akdağ, Oktay Zabun, Aykut Uygun, Erdal Azak, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Özlem Akbay, okul müdürleri, şehit polis memuru Mehmet Sepetçi'nin eşi Dilek Sepetçi, şehit polis memuru Ramazan Tavşancı'nın polis eşi Seda Tavşancı ve öğrenciler katıldı.

Ediz VERDİOĞLU / AYDIN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!