Şehitlerin isimleri parklarda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerin isimleri parklarda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 12:27

Şehitlerin isimleri parklarda yaşayacak

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Belediyesi tarafından yaptırılan parklara, şehitlerin isimleri verildi.
Belediye Başkanı Kadir Kara başkanlığında Belediye Meclisinin oy birliği ile aldığı kararla Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya ve Şehit Polis Memuru Hayrettin Mennan’ın isimleri Metin Tamer Sitesi önünde bulunan parka verildi.
Park için yapılan açılış töreninde şehitlerin çocukları doyasıya eğlendi. Törene katılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Açıcı'nın kızı Eyşan Açıcı ve  Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya’nın kızı Zeynep Seda Kaya parkın çok güzel olduğunu ve babalarının adının verildiği parka tüm çocukları beklediklerini ifade etti. Şehitlerin isimlerinin yaşayacağı parkta ayrıca şehitlerin biyografisinin bulunduğu anıtlar da konuldu. Belediye Başkanı Kadir Kara törende yaptığı konuşmada, "Burada ismi olmayan bu parka bu toprakların vatan olması uğruna bir an bile tereddüt etmeden şahadet şerbetini içen merhum şehitlerimizin isimlerini vermek üzere bir araya geldik. Her bir zerresi şehit kanıyla sulanmış olan bu topraklarda onlar için ve geride bıraktıkları siz değerli aileleri için ne yapsak, hangi hizmeti yapmaya çalışsak azdır. Bunun bilincinde ve şuurundayız. Onlar şahadet şerbetini içerek Cenab-ı Mevla’nın huzurunda inanıyor ve iman ediyoruz ki hak ettikleri yerleri aldılar. Bizlere  düşen görev onları unutmamak, unutturmamak. Geride bıraktıkları siz değerli ailelerine sahip çıkmak ve onların ailelerinin gönüllerini hoşnut edebilecek bizden isteklerini ve taleplerini yerine getirebilmek bizim sorumluluk ve görevlerimizin ötesinde onlara karşı bir vatan borcumuz olduğuna inanıyoruz. Şehitlerimizin isimlerini şehit ailelerimizin hissiyatlarını, kanaatlerini ve uygun görüşlerini alarak isimlerini uygun gördükleri yerlerde yaşatmaya çalışacağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor değerli ailelerine sabırlar niyaz ediyorum" dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz ise Başkan Kara'nın şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduğunu belirterek, "Parklara ve caddelere isimlerin verilmesi Türkiye’de bir örnektir. Şahsım, ekibim, şehit ailelerim adına belediye başkanımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Allah razı olsun." diye konuştu. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, günün anısına şehit ailelerine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. Tören, şehit aileleri ile hatıra fotoğrafı çekilmesi ve helva ikramının ardından sona erdi.

 FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!