Şehitlerimizi uğurluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 10:09

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turan'ın cenazesi Karacabey'de toprağa verildi

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, memleketi Bursa'nın Karacabey ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ilk olarak Bayramdere Mahallesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Burada felç geçirdiği için yatağa bağlı yaşayan baba Kadir ve anne Ümmühan Turan ile diğer yakınlarından helallik alındı.

Şehit için daha sonra mahalle camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Turan'ın çocukları Emre ve Sıla Turan, cami bahçesindeki tören sırasında tabutun başından ayrılmadı. Tabuta sarılıp ağlayan Sıla Turan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Elif ile asker üniforması giyerek törene katılan kız kardeşi Canan Turan ise ağıtlar yaktı.

Haberin Devamı

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Emin Ay kıldırdı. Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sırasında 20 Mart'ta çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!