Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci Yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101inci Yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 21:58

- Malatya'da bir grup motosikletçi şehitlere saygı için Türk bayraklarıyla kentte tur attı

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya'da bir grup motosikletçi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yılı nedeniyle kentte şehitlere saygı için Türk bayraklarıyla tur attı.

Türk Riders ve Air Riders Kulübü üyesi motosiklet sürücüleri, Malatya Büyükşehir Belediye meydanında bir araya geldi. Burada motosikletlerine Türk bayrakları asan sürücüler, Belediye önünden ve İnönü Caddesi'nden geçerek Orduzu Pınarbaşı'na ulaştı. Yol güzergahındaki diğer sürücüler de korna çalarak motosikletli gruba destek verdi.

Malatya Türk Riders Clup'ın kurucusu ve koordinatörü Sefa Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu özel günde bir organizasyon yapmak istediklerini belirterek, "Bayraklarımızı alıp caddelerde biz henüz ölmedik biz bu bayrağın sahibiyiz, biz olduğumuz sürece de bu bayrak yere düşmez mesajı verdik" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de son günlerde meydana gelen terör olaylarının herkesi derinden üzdüğünü dile getiren Özkan, şöyle dedi:

"Bu gün 18 Mart, Çanakkale şehitlerini anma haftası. Burada her türlü siyasi görüşten insanlar var. Her türlü partiye destek veren insanlar var. Bizim ortak tutkumuz motosiklet, bizi bu platformda bir araya getiren motosiklet, yani iki teker. Kendi usulümüzce Çanakkale şehitleri başta olmak üzere ecdat mirasına sahip çıktık. Bu mirasa hiçbir şeyden korkmadan sahip çıkın çünkü bu bizim elimizdeki en değerli saadet."

Daha sonra yine aynı güzergahı kullanarak Malatya Büyükşehir Belediye meydanına gelen grup, bir süre motosikletleriyle gösteri yaptıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!