Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 16:02

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Gölyaka, Kaynaşlı, Yığılca ve Akçakoca ilçelerinde tören düzenlendi.

Gölyaka ilçesinde gerçekleşen törende konuşan Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, bundan 101 yıl önce dünya devletlerinin toplanıp, 'hasta adam' dedikleri Osmanlı Devleti'ni yıkmak için Çanakkale'ye geldiklerini söyledi.

Düşmanların hesap etmedikleri unsurlar olduğunu belirten Şener, "Bu hasta adam hesap etmedikleri bir şekilde karşılarında dimdik durdu. Aradan geçen 101 yıla rağmen bu gerçek değişmemiştir. Yine dönemin güçlü devletleri, aralarındaki anlaşmalarla bu topraklar üzerinde oyunlar oynamaktadır."şeklinde konuştu.

- Kaynaşlı

Kaynaşlı ilçe meydanında gerçekleşen törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Haberin Devamı

Kızılay Toplum Merkezi'nde devam eden programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler, slayt gösterisi, mektuplar ve tiyatro gösterisi sunuldu.

- Akçakoca

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Akçakoca Öğretmenevi'nde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programa, İlçe Kaymakamı Mehmet Özer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

- Yığılca

Yığılca ilçe meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, Orhan Gazi İlköğretim Okulu'nda Çanakkale ile ilgili şiir ve mektupların okunmasıyla devam etti.

Çanakkale konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Muhammed Furkan Sancaktutar, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda veli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!