Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 15:42

- Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de tören ve etkinlikler düzenlendi

Haberin Devamı

VAN (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de tören ve etkinlikler düzenlendi.

Van'ın Bardakçı köyündeki Zeve Şehitliği'nde düzenlenen program, Vali İbrahim Taşyapan ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in şehitlikteki anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Taşyapan, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Zeve Şehitliği'nin gezilmesi ve duaların okunmasıyla devam eden program, daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezinde Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkilikle devam etti.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu'nun konseriyle başlayan etkinlikte şiirler okundu, türküler seslendirildi. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryonun ardından, resim sergisi gezildi ve şehit ailelerine yemek ikram edildi.

- Muş

Muş'ta, Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, anıta Valilik, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Garnizon Komutanlığında görevli Topçu Üsteğmen Emre Ziber yaptı.

Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından Muş Valisi Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri, Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yavuz, Çanakkale Zaferi'nin milletin hiçbir zaman tutsak edilemeyeceğinin en belirgin ve somut örneği olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Her 18 Mart, bizim açımızdan yeni bir doğum, yükseliş, heyecan ve yeni bir umuttur. Bugün de yine 18 Mart gibi ülkemizi kuşatmak isteyen içten ve dıştan bu bölgeyi bölmeye çalışan ve bu ülkenin kutlu yürüyüşüne, mazlumların güvenli liman olmasına engel olmak isteyen içteki ve dıştaki hainler bu çabalara devam ediyor ama herkes şunu iyi bilsin ki biz bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır İslam'ın sancaktarlığını yaptık. Bunu yapmaya devam edeceğiz ve en önemlisi bütün mazlumların, bütün mağdurların yanında olmaya hakkı ve hukuku haykırmaya devam edeceğiz. Devletimizin ve hükümetimizin yegane politikası budur. Bizim hiçbir ülkenin toprağında ya da imkanlarında gözümüz yok. Biz, sadece ve sadece hür ve bağımsız yaşamak istiyoruz. Bunun için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa 79 milyon vatan evladı bu bedeli ödemeye hazırdır."

Haberin Devamı

Nevruz Bayramı'nı eylemlere dönüştüren art niyetliler olduğunu aktaran Vali Yavuz, "Maalesef nevruzu ülkemizde bir bayram olmaktan çıkartıp her yıl provokatif eylemlerin yapıldığı bir güne dönüştürmek isteyen art niyetli, bu millete düşman mihraklar, dün de yine ilimizde provokatif çağrıda bulunmuştur. Tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen bu konuyu sanki izin verilmiyormuş, engelleniyormuş gibi kamuoyuna aksettirmişlerdir" dedi.

Nevruz Bayramı'nı bahane ederek provokatif girişimlerde bulunanlara Muş halkının destek vermediğini dile getiren Yavuz, "Zaten Muş'a yakışan da elbette budur. Ayın 21'ine kadar yine ilimizde çeşitli ilçelerde bunu deneyeceklerdir ama başarılı olma şansları yoktur çünkü biz milletimizin huzuru ve güveni için çalışıyoruz. Hiç kimsenin hak ve hukukunu engellemek gibi bir niyet içerisinde değiliz" değerlendirmesini yaptı.

- Bitlis

Haberin Devamı

Bitlis'te, Nihat Çaprak Şehitliği'nde düzenlenen tören, şehitlik anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra askerler 3 el saygı atışı yaptı. Program, İl Müftüsü Abdulkadir Akbaba tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından sona erdi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, geçen yıl şehit edilen geçici köy korucusu Nihat Çaprak'ın mezarı başında dua okudu, ailesine başsağlığı diledi.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, kurum amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

- Hakkari

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Haberin Devamı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene, Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi.

Hakkari Fen ile İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu liselerince düzenlenen etkinlikte İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sevda Aslan'ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğretmen ve öğrencilerce şiirlerin okunması ve türkülerin seslendirilmesiyle son bulan programa, Vali Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdoğan Bada, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı ile İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yalçın Baysal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!