Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 14:02

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli'de tören düzenlendi.

Bağçeşme Şehitliği'ndeki törene Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun, şehit yakınları, muharip gaziler ile çok sayıda asker katıldı.

Tören, "Namazgah Şehitliği Anıtı"na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığı adına konuşma yapan Piyade Yarbay Murat Haznedaroğlu, şehitlerin niçin canlarını feda ettiklerini bilerek o yüksek mertebeye eriştiğini belirterek, hepsinin şeref, namus, fazilet, millet, vatan ve insanlık ideali için savaşarak destanlaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu, Korgeneral Daysal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Daha sonra şehitliği gezen Güzeloğlu, Daysal ve Karaosmanoğlu, kabirlere karanfil bıraktı. Tören, İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Bu arada, 1995 yılında Şırnak'ta şehit olan oğlu Jandarma Komando Er Cemil Fidan'ın kabri kabri başında dua eden Meryem Fidan, yanına gelip hatırını soran CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e, "Bitsin artık bu, çok ocaklar yanıyor. Aynı bugünkü gibi acılar çekiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!