Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 16:24

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıl dönümü ve şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Orhan, mesajında, Çanakkale’de, dünyada eşi olmayan bir savaşın dönemin imkansızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmeyerek şehit kanlarıyla ilmek ilmek örülüp, destan destan büyüyen bir zafere dönüşmesinin yıl dönümünde olunduğunu belirtti.

Bu zaferin aynı cephede can verip aynı mezarı paylaşanların zaferi olduğunu ifade eden Orhan, şunları kaydetti:

"Bu zafer, Saraybosna’nın, Üsküp’ün, Prizren’in, Gümülcine’nin, Bakü’nün, Batum’un, Gazze’nin, Kudüs’ün, Beyrut’un, Halep’in kardeşliğinin, bin yıldır birlikte şehit olanların bu kadim kardeşliğini yeniden ortaya koyuşunun zaferidir. Çanakkale, bir milletin adeta küllerinden yeniden doğuşu ve yeniden şahlanışının şaheseri olan büyük bir zafer olduğu kadar, 'Ya Allah' diyerek 215 kiloluk top mermisini kaldıran Seyit Onbaşının kuvveti ve imanıyla, 'Sağ kolumu kaybettim. Zararı yok. Sol kolum var. Onunla da pekala iş görebilirim.' diyen Mehmet Çavuş’un aşkıyla beslenen büyük bir ruh ve tarihler boyunca unutulmaması gereken bir öğüttür."

Haberin Devamı

Orhan, Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi gibi büyük mücadele ve fedakarlıkların üzerine inşa edilen ülkenin bu öğüdü unutmaması ve o ruhu yaşatmasının boynunun borcu olduğunu aktararak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünü kutlayıp ebediyete intikal eden tüm şehitleri saygı ve rahmetle andığını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!