Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 13:40

- Kastamonu Valisi Günaydın:- "Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ederek bizlere bıraktıkları vatan toprakları, geçmişine saygılı, değerlerine bağlı ve bu mirası hakkıyla taşıyacak olan Türk gençliğine emanettir"

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günaydın, mesajında, 18 Mart'ın vatan toprakları ve milleti uğruna şehit düşen vatan evlatlarının ruhlarının şad edildiği, yazdıkları kahramanlık destanlarının gururla hatırlanıp, kendilerinin rahmet ve minnetle yad edildikleri gün olduğunu kaydetti.

Çanakkale Savaşı'nın hem ülke hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olduğuna işaret eden Günaydın, "Çanakkale Savaşı, bir daha dönmemek üzere cepheye giden ecdadımızın, dünyada emsali olmayan, tarihimizde müstesna yeri olan bir kahramanlık destanıdır. Bu şanlı zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla Şehitler Günü olarak kabul ve ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Günaydın, mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi, dönemin imkansızlıklarına rağmen bağımsızlığı, şerefi ve vatanı uğruna hiçbir engel ve fedakarlıktan çekinmediğini gözler önüne seren milletimizin, azmi, birlik ve beraberlik değerlerinden, asla ödün vermeyeceği konusundaki kararlılığının açık bir göstergesidir. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ederek bizlere bıraktıkları vatan toprakları, geçmişine saygılı, değerlerine bağlı ve bu mirası hakkıyla taşıyacak olan Türk gençliğine emanettir. Bu anlayış günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle emanet bırakılan mirasa sahip çıkılacağının da güvencesidir. Bizler millet olma bilinciyle, yokluklar içinde bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçıları olarak bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz şerefli ve kararlı yürüyüşümüzün en önemli kaynaklarından biri olarak görüyoruz. Tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, bugün de aynı anlayışla tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz, Bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için hayatını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitleri minnet ve rahmetle anıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!