Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 13:58

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) – Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Düzce Valisi Ali Fidan, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazdığı gün olduğunu kaydetti.

Günün, aynı zamanda vatanın bütünlüğünü korurken şehit düşenlerin günü olduğunu belirten Fidan, "Tarih boyunca birlik ve beraberliğine yönelik pek çok saldırıya maruz kalan şanlı Türk Milleti, yaşadığı coğrafyada daima barış ve huzurun teminatı olmuştur. Binlerce yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer odaklarının hain çabaları boşa çıkacak, devletimiz azim ve kararlıkla terörün üstesinden gelecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Çanakkale Zaferi’nin bağımsızlık uğruna canını feda etmekten çekinmeyen şehitlerin, Türk gençliğine mirası olduğunu bildirdi.

İmkansızlıklara rağmen vatanın bütünlüğünü koruyan şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını aktaran Çakar, "Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü kutlar, başta Çanakkale Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise mesajında, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin merhametini, azmini ve inancını dünyaya gösteren şanlı bir mücadele olduğunu belirtti.

Çanakkale’de yapılan mücadelenin yalnızca toprak mücadelesi olmadığını, açlık ve ekmek mücadelesi olduğunu vurguladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!