Şehitlerden geriye gözyaşı ve acı kaldı

Güncelleme Tarihi:

Şehitlerden geriye gözyaşı ve acı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 00:34

DİYARBAKIR'da daha önceki çatışmalarda hasar gören kentin simgelerinden 4 Ayaklı Minare'de bir grup avukatla basın açıklaması düzenleyen 49 yaşındaki Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 1 kişinin silahlı saldırısında öldürüldü. Saldırının ardından çıkan çatışmada 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru ile 1 gazeteci yaralandı.

Haberin Devamı

Şehitlerden geriye gözyaşı ve acı kaldı

GÖNÜLLÜ GİTMİŞ

Kahramanmaraşlı polis Ahmet Çiftaslan ile Elazığlı polis Cengiz Erdur’un şehit haberi ailelerini acıya boğdu.

Saldırıda şehit olan Ahmet Çiftaslan (41), Diyarbakır’a kendi isteğiyle tayin olmuş. Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Çiftaslan’ın yaklaşık 2 yıl önce de babası Ejder Çiftaslan hayatını kaybetmiş. Acı haber, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Damlıbağ’la evli olan kızı Melike’nin yanında bulunan annesi Süheyla Çiftaslan’a verildi. Aile, haberle büyük üzüntüye boğuldu. 

Haberin Devamı

Şehitlerden geriye gözyaşı ve acı kaldı

ŞEHİT POLİS CENGİZ ERDUR'UN CENAZESİ BUGÜN ELAZIĞ'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırıda şehit olan 2 polis bugün Diyarbakır ve memleketlerinde düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek. Şehit polis memuru Ahmet Çiftaslan, memleketi Kahramanmaraş'ta, şehit polis Cengiz Erdur da memleketi Elazığ'da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Evli ve bir kız, bir erkek olmak üzere 2 çocuk babası olan şehit polis Erdur'un eşinin de Diyarbakırlı olduğu öğrenildi. Anne ve babası ile bir ağabeyini daha önce kaybeden şehit polis memuru Erdur'un bir ağabeyinin de Adıyaman'da infaz koruma memuru olduğu öğrenildi.

Elazığ Mevlana Cami'inde ikindi namazı müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehit polis Cengiz Erdur'un naaşı, Elazığ Asri Mezarılğı'nda toprağa verilecek.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI SOLMAZ7DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Bu arada akşam saatlerinde, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit polisler için başsağlığı diledi. Solmaz imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır İli Sur İlçesinde 28.11.2015 tarihinde meydana gelen olayda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanımız Tahir ELÇİ, Şehit Polis Memurlarımız Ahmet ÇİFTASLAN ve Cengiz ERDUR'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralanan polis memurlarımız ve basın mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!