Şehitler Yenimahalle parklarında ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Şehitler Yenimahalle parklarında ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 13:10

Şehitler Yenimahalle parklarında ölümsüzleşti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi, 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'ta hayatını kaybeden asker ve sivil 29 şehidimizin anısına Susuz Mahallesi’nde 17 Şubat Şehitleri Parkı’nı ve Yahyalar’da da Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı için Şehit Binbaşı Ercan Kurt Parkı’nı düzenlenen törenlerle açtı.

Biri 16 bin 850 metrekare alana sahip olan, diğeri 4 bin 835 metrekare büyüklüğündeki parkın açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Şehit Binbaşı Ercan Kurt’un eşi Fatma Kurt, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, İlçe Yöneticileri, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

BUNLAR BİZİ KAHREDEN ÇIĞLIKLAR

Törende konuşma yapan Başkan Yaşar, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılı sürece değindi. Artık her gün acı çeken annelerin, ailelerin çığlıklarını duyduklarını belirten Yaşar, “Bunlar bizi kahreden çığlıklar, içimizi acıtan çığlıklar. Bu acılar bir an önce dinmeli. Kirli eller aydınlık geleceğimizi karartmak istiyor. Siyasetin dili gün geçtikçe kirleniyor ve çözüm üretmekten uzaklaşıyor. Kimse kardeşi kardeşe düşman edemeyecek, bizim reçetemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’tir. Başka reçetelere bu ülkenin ihtiyacı yok. Biz bugün burada şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için toplandık. Şehitlerimizi bu parkla hiç unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

KEŞKE ANKARA'NIN DİĞER İLÇELERİNDE DE BİRER FETHİ YAŞAR OLSA

Açılışta konuşma yapan diğer bir isim Koç ise ilk olarak Yenimahalle’nin örnek bir ilçe olduğunu belirtti. Koç, “İnanın Ankara’da belli bir kavşaktan döndükten sonra Yenimahalle sınırları içerisine girdiğinizi çok rahatlıkla anlayabilirsiniz. Düzeninden anlıyorsunuz, temizliğinden anlıyorsunuz, yeşilliğinden anlıyorsunuz. Yenimahalle böylesi bir yönetim altında. Benim partime mensup bir belediye başkanının bunları başarmasından da mutluluk duyuyorum. Keşke Ankara’nın diğer ilçelerinde de birer Fethi Yaşar olsa da, onlar da sizler gibi bu hizmetlerden faydalanabilseler” dedi. GEREKIRSE KANIMIZI DA VERECEĞİZ, CANIMIZI DA

Koç, “17 Şubat Türkiye’nin karanlık günlerinden bir tanesi. Kendi emekleriyle çalışan arkadaşlarımız o günün yorgunluğu içinde evlerine dönmek için servis araçlarına bindiler. Kendi araçlarına bindiler. Gözü dönmüş, kandırılmış iblisin teki, neye hizmet ettiğini kendi de bilmeyen bir sapık, bilmem kaç kilo bombayla onları canından etti. Böylesi karanlık günlerden geçiyoruz. Daha sonra 13 Mart’ta aynı olayı Kızılay’da otobüs duraklarının hemen önünde de yaşadık. Birçok canımızı yine hiç farkında olmadan cennete yolcu ettik. Tıpkı Çukurca’da ebediyete yolcu ettiğimiz 8 yiğidimiz gibi. Ankara’da hemen hemen her gün bir ilçeden şehit kaldırıyoruz. Bunlardan biri de Yenimahalle İlçesidir. Belediye Başkanımız neredeyse her gün cenazede. Nereye gidiyoruz? Ama kimsenin şüphesi olmasın, biz CHP olarak Türkiye’nin birliğini de savunacağız, Mustafa Kemal Atatürk’ün laik demokratik Cumhuriyet’ini de sonsuza kadar biz yaşatacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi; ‘Gerekirse kanımızı da vereceğiz, canımızı da vereceğiz” diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ise; “Bugün Yenimahalle Belediye’miz çok anlamlı bir parkın açılışını gerçekleştiriyor. Askerlerimiz, polislerimiz vatan uğruna hayatlarını veriyorlar. Türkiye’nin bütünlüğünün bozulmaması, bölünmemesi uğruna arkalarında büyük acılar bırakıyorlar” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!