Şehitler için gökyüzüne 249 balon bıraktılar

Güncelleme Tarihi:

Şehitler için gökyüzüne 249 balon bıraktılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 14:59

Şehitler için gökyüzüne 249 balon bıraktılar

Haberin Devamı

Hüsne AKKAYA/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Buruciye Medresesi önünde sergi açılışları yapıldı. Sevgi evlerinde kalan çocuklar 15 Temmuz şehitleri için gökyüzüne Türk bayraklı 249 balon bıraktı.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerimiz Anısına Sevgi Evleri Çocukları tarafından hazırlanan El Sanatları Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Sivas Valisi Davut Gül, eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Açılış öncesi konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "15 Temmuz'un üzerinden 1 yıl geçti. Hep beraber ihanete uğradık. Ve hep beraber bu ihaneti bertaraf ettik. Beraber direndik. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile Türkiye'nin her tarafında doğusundan, batısına, güneyinden kuzeyine millet olarak sokaklara çıktık.  Baktığımızda Cumhurbaşkanımız kendine yakışanı yaptı. Direndi. İlk başta sokağa çıktı. Meclisimiz kendine yakışanı yaptı, bombalanmasına rağmen direnişinden vazgeçmedi. Milletimiz kendine yakışanı yaptı, bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak olayın ilk anından itibaren 27 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttu. Canını verdi, malını verdi, bedel ödedi" dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Ülke olarak 81 ilimizde 15 Temmuz'u yad ediyoruz. Şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz. Bu millet dara düştüğü zaman, mesele bayrak, mesele bağımsızlık, mesele ülkenin bekası olduğu zaman nasıl kenetlendiğini, nasıl bir araya geldiğini en iyi şekilde 15 Temmuz'da bizlere gösterdi" diye konuştu.
Ardından sırasıyla kentteki çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Anısına Sevgi Evleri Çocukları tarafından şehitleri temsilen Türk bayrağı baskılı 249 balon gökyüzüne bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!