Şehitler anıtında iftar

Güncelleme Tarihi:

Şehitler anıtında iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 14:06

Şehitler anıtında iftar

Haberin Devamı

BALIKESİR Altıeylül ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, şehit  aileleri ile gazileri iftar yemeğinde buluşturdu.

Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine şehit aileleri ile gazilerin yanısıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,  Balıkesir Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Kasım Bostan,  bir çok kurum ve daire müdürü ile çok sayıda davetli katıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "Bugün çok anlamlı bir yerde sizlerle birlikte iftar yapıyoruz. Bulunduğumuz mekan 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı. Bir ülkenin şehitlerini, gazilerini unutursanız o milletin geleceği olamaz. 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için şehitlerimizin anısına mütevazi bir anıt yaptık. Bu anıtta 249 şehidimizin ismi yazılı. Ömer Halisdemir ve 2 şehidimizin de resmi var. Yıldızın üzerinde yer alan yıldızcık ise Ömer Halisdemir şehit olurken vücuduna isabet eden 30 kurşunu temsil ediyor" dedi.

İftarda tüm dünyaya seslendiğini söyleyen Başkan Kafaoğlu, "Türk milletini yıldıramayacaklar, ezanımızı susturamayacaklar, bayrağımızı indiremeyecekler, vatanımızı bölemeyecekler, bu halka asla diz çöktüremeyecekler. Çünkü 80 milyon vatan evladı şehit olmak için sırada bekliyor. Biz dualarımızda bile Yarabbi bizlere şehit olmayı nasip et diyen bir milletiz. Gelen bütün hayasızca akınları durduracak gücümüz kudretimiz var. Atatürk'te 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcut' demiş. Damarımızdaki asil kan ve  yüreğimizdeki iman varken  hiç boşuna heveslenmesinler. Cenabı Allah sağlık sıhhat içinde bayrama kavuşturmasını diliyorum" diye konuştu.

İftar yemeğinde Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Göner şehitler için yaptığı tabloyu Başkan Kafaoğlu'na hediye etti.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!