Şehitler anısına halk koşusu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehitler anısına halk koşusu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 16:40

Şehitler anısına halk koşusu yapıldı

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)-BİMYAD ve Battalgazi Belediyesi'nce ortaklaşa düzenlenen bu yıl ilki yapılan 'Vatana Can Vermek İçin Canından Vazgeçen Şehitler Adına 1'inci Halk Koşusu' Kernek Şelalesinden başlayarak, Battalgazi Belediyesi'nde son buldu. 
Düzenlenen törene; Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakam'ı Abdül Kadir Duran, Malatya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit,  Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrıs, Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Yılan, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan ve Yönetim Kurulu üyeleri, sporcular katıldı. Yarışmada başarılı olan sporculara Kupa ve Madalya verildi.
Koşu sonrası Battalgazi Belediyesi önünde kurulan tören alanında konuşmalar yapıldı ve başarılı sporculara ödülleri verilirken, Battalgazi Belediyesi tören alanına projenin parçası olan ve günün anısına göndere Türk Bayrağı çekildi. Proje hakkında açıklamada bulunan ve projenin sahibi BİMYAD Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Yavuzkurt, projenin Türkiye'de ilk ve tek proje olduğunu söyledi. 
Başkan Gürkan, yapılan etkinliğin önemine değinerek, "Böyle güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan, bu mekânı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu sporun sizlere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Bizim belediyecilik anlayışımız, katılımcılı belediyecilik anlayışıdır. Sivil toplum örgütleri olsun, kanaat önderleri olsun, yerel önderler olsun, sendikalarımız ve memleketimizde söz sahibi olarak tabir ettiğimiz aksakallı insanlarımız olsun, onların görüş ve düşünceleri bizler için önemlidir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından koşuda başarılı olan öğrencilere madalyaları verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!