Şehitkamil'de satranç turnuvası başladı

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamilde satranç turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 13:16

Şehitkamil'de satranç turnuvası başladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen '34'üncü Geleneksel Satranç Turnuvası'na sporcu öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 750'nin üzerinde öğrencinin yarışmacı olarak katıldığı turnuvada 25 Suriyeli öğrenci de ter döküyor.

Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 34'üncü Geleneksel Satranç Turnuvası ilklere sahne oldu. Türkiye Satranç Federasyonu'ndan alınan özel izinle ilk kez 25 Suriyeli öğrenci turnuvaya katılabilme fırsatı elde etti. 750'nin üzerinde sporcunun ilgi gösterdiği turnuvaya sporcu velileri de otak oldu. Bayram coşkusunun katılımcılar tarafından üst düzeyde yaşandığı açılış seremonisinde Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ile Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek, sporcuları yalnız bırakmadı.

34'üncü kez düzenlenen turnuvanın açılışında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen geleneksel sportif organizasyonların satranç turnuvası ile başladığını etkinliklerin yüzme ve basketbol şampiyonları ile devam edeceğini belirterek şöyle dedi:

"23 Nisan Spor Etkinliklerine bu gün 34'üncü kez düzenlediğimiz geleneksel satranç turnuvası ile start verdik. Etkinliklerimiz yüzlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek yüzme ve basketbol şampiyonları ile devam edecek. Düzenlediğimiz tüm organizasyonlarla spora ve sporcuya olan desteğimizi sürdürüyoruz, çocuklarımıza ve gençlerimize profesyonel standartlarda centilmence yarışabilme imkanı sunuyoruz. Ben tüm sportif organizasyonlarda görev alacak, yarışacak sporcularımıza, hakemlerimize ve antrenörlerimize başarılar diliyorum."

Rıdvan Fadıloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Rasim Arı, daha sonra turnuvaya katılan Suriyeli sporculara satranç takımı armağan etti.

Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep Temsilcisi Serkan Yüksek, Şehitkamil Belediyesi'nin kentte düzenlenen tüm satranç faaliyetlerine destekler verdiğini hatırlatarak, "Şehitkamil Belediyemiz, il genelinde branşımızla ilgili yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde en büyük destekçimiz. Ben bu nedenlerle federasyonum adına Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!