Şehitkamil’de, sağlıklı yaşam projesi

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamil’de, sağlıklı yaşam projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 14:03

Şehitkamil’de, sağlıklı yaşam projesi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi, minik öğrencileri ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ projesi kapsamında spor yapma alışkanlığı ve sağlıklı beslenmenin önemi konusunda bilinçlendiriyor.

Obezite ile mücadele etmek, gelişim çağındaki öğrencilere doğru beslenme ve sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazandırmak amacıyla Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü arasında imza altına alınan ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ isimli işbirliği protokolü kapsamında çalışmalar sürüyor. Projenin birinci etabında 6 farklı pilot okulda uzmanlar nezaretinde gerçekleştirilecek vücut kitle indeksi ölçümlerinin ardından elde edilecek bilimsel veriler ışığında katılımcı öğrenciler, profesyonel uzmanlar ve eğitmenler nezaretinde spor, sağlık ve genel kültür alanlarında eğitimlere ve testlere tabi tutulacak. Ölçüm uygulamalarının yapıldığı pilot okullardan Mehmet Tuncay Aykaç Orta Okulu Müdürü Mustafa Turan, ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ projesi kapsamında öğrencilerine sağlıklı beslenme ve sürekli spor yapmanın önemi konularını anlatacaklarını söyledi.

Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan Mehmet Tuncay Aykaç Orta Okulu Müdürü Mustafa Turan, projenin sağlıklı nesillerin yetişmesi adına büyük önem arz ettiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!