Şehitkamil’de ’Kalifiye Gelecek’ Yetiştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamil’de ’Kalifiye Gelecek’ Yetiştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 16:36

ŞEHİTKAMİL’DE KALİFİYE GELECEK YETİŞTİRİLİYOR

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde düzenlenen bayan kuaförlüğü kursunda kalifiye bayan kuaförleri yetiştiriliyor.
Şehitkamil Belediyesi, genç nüfusun kalifiye yetiştirilmesi ve istihdamlarının sağlanması noktasında birçok projeyi hayata geçirerek hizmetlerine devam ediyor. Binlerce gencin meslek sahibi olmasını sağlayan Şehitkamil Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Münif Paşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde, ‘bayan kuaförlüğü’ kursunda 6 ay süren eğitim veriyor. Kursiyerlere saç kesimi, boya, perma, röfle, gelin saçı, türban bağlama, fön, topuz, makyaj ile epilasyon eğitimi teorik ve uygulamalı olarak veriliyor. Eğitimlerden sonra sertifika sahibi olan kursiyerler, geleceğe güvenle bakabiliyor.
BAYANLAR MESLEK SAHİBİ YAPIlIYOR
Şehitkamil Belediyesi Münif Paşa Sosyal Tesisi Aile Merkezi Kuaför Eğitmeni Songül Tüke, sağlanan imkanların önemine değindi. Kursiyerlerin eğitimler sonunda alacağı sertifikayla birlikte meslek sahibi olacaklarını belirten Songül Tüke, “Kuaförlük kursumuzda 6 aylık bir eğitim süreci var. Buraya gelen öğrencilerimiz, kuaförlük mesleğine ilk adımını atıyor. Buradan öğrendikleri meslekle ailelerine ve kendilerine katkıda bulunuyorlar. Buradaki kurs sonunda sertifika alıyorlar. Sertifikalarıyla çalışabiliyorlar. Bu imkanı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na kursiyerlerimize ve bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kursiyer Nazmiye Gürbüz, sosyal tesis ortamının rahatlığına vurgu yaptı. Gürbüz, “Geçen sene de gelmiştim. Hocalarımızdan, kreşimizden, dikiş-nakış bölümlerinin hepsinden memnun kaldığım için bu sene de devam etmek istedim. Bu tesisin imkanlarını bize sunduğu için Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ederim. Hocalarımıza da çok teşekkür ederim. Hocalarımız bizlere karşı çok ilgili, şefkatliler. Kendi evimizde olduğumuz gibi burada da çok rahatız, mutluyuz. Ortamımız, inanılmaz bir ortam” diye konuştu. Kursta öğrendiği bilgilerin aile bütçesine katkı yaptığına işaret eden Nazmiye Gürbüz, “Benim 3 kızım var. Onların saçlarını ben kesiyorum. Değişik modeller yapabiliyorum. Düğün ve özel günlere gideceğimiz zaman çocuklarımın saçını ben yapıyorum. Komşularımın da saçlarını yapıyorum. Bunların hepsi benim aile bütçeme katkı oluyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!