Şehitkamil’de Ekipler Kar Yağışına Karşı Hazır Kıta

Güncelleme Tarihi:

Şehitkamil’de Ekipler Kar Yağışına Karşı Hazır Kıta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 18:26

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAPTIĞI KAR YAĞIŞI UYARISI ÜZERİNE HAREKETE GEÇEN ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, YAŞANABİLECEK OLUMSUZLUKLARIN YANI SIRA VATANDAŞLARIN SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN 24 SAAT GÖREV YAPACAK. ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, 600 PERSONEL, 6 ADET KAR KÜREME VE TUZLAMA ROBOTU, KEPÇE VE GREYDER OLMAK ÜZERE 29 ADET İŞ MAKİNESİYLE HAZIR KITA BEKLİYOR.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı kar yağışı uyarısı üzerine harekete geçen Şehitkamil Belediyesi, yaşanabilecek olumsuzlukların yanı sıra vatandaşların sıkıntı yaşamaması için 24 saat görev yapacak. Şehitkamil Belediyesi, 600 personel, 6 adet kar küreme ve tuzlama robotu, kepçe ve Greyder olmak üzere 29 adet iş makinesiyle hazır kıta bekliyor.
Türkiye’yi etkisi altına alan dondurucu hava, ülke genelinde kar yağışına sebep olurken, Şehitkamil Belediyesi, Meteorolojiden yapılan açıklamayla yılbaşı gecesi beklenen olası kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Karla mücadele çalışmalarında Fen İşleri Müdürlüğü, ve diğer ilgili birimler işbirliği içinde çalışacak. Yapılacak olan çalışmalarda 4 Hızır ekip ile 600 personel hazır kıta olarak bekletilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, olası kar yağışına karşı her türlü tedbirinin alındığını belirterek, “Kar yağışı sonrasında ilçe genelinde oluşabilecek sorunları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait 6 adet özel kar küreme ve tuzlama robotu, greyder sıyırıcı araç, büyük kepçe yükleyici olmak üzere 29 iş makinesi ve 4 Hızır ekip ile 600 personel hazır kıta bekliyor. Ekiplerimiz, kar temizleme çalışmalarını öncelikli olarak hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu bölgelerde yoğunlaştıracak. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 3 vardiyalı olarak, 7/24 saat her bölge için araçlar ve personeller ile tüm olumsuzluklara anında müdahale edecek” dedi.
VATANDAŞLA KESİNTİSİZ İLETİŞİM KURULACAK
Vatandaşların taleplerinin karşılanması amacıyla Şehitkamil Belediyesine 444 27 02 numaralı çağrı merkezi veya sosyal medya aracılığı ile gelen şikayetler doğrudan ilgili birimlere iletilecek. Buradan arazideki ekipler yönlendirilerek sorunların en kısa sürede çözülmesi sağlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!