Şehit ve gazi aileleri Beykoz'da iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Şehit ve gazi aileleri Beykozda iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 09:17

Şehit ve gazi aileleri Beykoz'da iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- BEYKOZ Belediyesi Gönül Sofraları kapsamında düzenlediği iftar programında bu kez şehit ve gazi aileleri ağırlandı. Düzenlenen iftara yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftarda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ezanların okunmasıyla iftarını açtı.

“AHİRETE GÖTÜRECEĞİM BİR NİŞANEM VAR”

Kendilerine özel düzenlenen iftar programına katılmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten 15 Temmuz gazisi Musa İlhan, “15 Temmuz gecesi bir işgal girişimi oldu ve bizler buna engel olmaya çalıştık. Kalbimin iki milimetre altına kurşun yedim. Ahirete götüreceğim bir nişanem kaldı. Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir gece yaşatmasın. Yaşatırsa da biz hazır kıta bekliyor olacağız. Vatanımızı, milletimizi savunmak için her daim hazırız" dedi.

“TÜRK MİLLETİ DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MİLLETTİR”

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Kıbrıs gazisi Hasan Öztürk, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını duydum. Arkadaşlarımızla beraber Kavacık’a gittik. Yollar konteynırlarla kapatılmıştı. Baya bir mücadelede bulunduk. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.  Türkiye’yi kimse yenemez. Türk milletine değil Fethullah Gülen, dünya bir araya gelse kimse karşı koyamaz. Türk milleti dünyada eşi benzeri olmayan bir millettir. Türk milleti kadar kuvvetli ve cesareti başka bir millet yoktur”

Darbeyi engellemek için elinden gelen ne varsa yaptığını ifade eden Talat Şite, “Türk milleti o gün, dünyaya ne kadar güçlü bir millet olduğunu gösterdi. Türkiye o gün zor durumda kaldığında nasıl bir araya gelebileceğini, dik durup bayrağına nasıl sahip çıkabileceğini ve değer verdiğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!