Şehit Uzman Onbaşı, törenle memleketine uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Onbaşı, törenle memleketine uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 12:40

Şehit Uzman Onbaşı, törenle memleketine uğurlandı

Haberin Devamı

Mesut BUDRAÇ/ BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde dün akşam PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın cenazesi, Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Aydın'a gönderildi.
Dün saat 19.30 sıralarında Genç İlçesi Yeniyazı Bölgesi'nde PKK'lı teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran için bu sabah Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Metin Akay, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra şehidin özgeçmişi okundu. Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edeceğini belirterek, "Vatanımıza kast eden kahpeler, bize ne mübarek günlerin hazzını yaşatıyorlar, ne bu mübarek günleri huzur ve esenlik içinde idrak etmemize müsaade ediyorlar. Bir Ramazan gününde kardeşimizi şehit ettiler. Allah'tan diliyoruz bu son olsun. Bu memleketimizin huzura, esenliğe çıkmasının başlangıcı olsun. İnşallah bundan sonra bu tarz törenler yapmayalım. Her seferinde bunu diliyoruz. Bu kutsal günde, ramazan ayında memleketimiz hakiki manada bir bayram idrak eder ve bir daha bu bölgede bu coğrafyada kan akmaz. Ufuk kardeşimiz de çok genç yaşta bu vatan, bayrak, millet ve mukaddesat için toprağa düştü. Allah cümle şehitlerimize rahmet etsin" dedi.
Kısa bir süre önce de nişanlandığı öğrenilen şehit Demirkıran'ın askerliğini yaptıktan kısa bir süre sonra sınavlara girerek 4 ay önce Uzman Onbaşı olarak Bingöl'de göreve başladığı belirlendi. Törenin ardından şehit Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere dualarla memleketi Aydın'a uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!