Şehit uzman çavuşu Osmaniye'de 5 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehit uzman çavuşu Osmaniyede 5 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 17:05

Şehit uzman çavuşu Osmaniye'de 5 bin kişi uğurladı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'de 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın cenazesi dün getirildiği Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınıp, ilk olarak helallik alınmak üzere merkeze bağlı Rahime Hatun Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.
TCDD'den emekli babası İrfan ve annesi Kezban Yılmaz ile kardeşleri ve eşi Esra, 3 yıllık asker olan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. 3 aylık Ecrin isimli bir kızı olan şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Belediye Asri Mezarlığına götürüldü. Burada baba İrfan Yılmaz oğlunun al bayrağa sarılı tabutunun yanına gelerek resmini öptü. Daha sonra şehidin erkek kardeşleri Uzman Çavuş Oğuz Yılmaz ve infaz koruma memuru Faik Yılmaz da ağabeylerinin tabutuna sarılıp gözyaşları döktü.
İkindi namazından sonra İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi silah arkadaşları tarafından taşındı. Bu sırada askerlerle birlikte tabuta omuz veren Oğuz Yılmaz, ağabeyinin cenazesini tekbir getirerek taşıdı. Düzenlenen uğurlama törenine Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi daha sonra garnizon şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın Osmaniye'nin 240'ıncı şehidi olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!