Şehit Uzman Çavuş'a temsili mezar

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Çavuşa temsili mezar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:28

Şehit Uzman Çavuş'a temsili mezar

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde 1194 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen ve naaşı bulunamayan Jandarma Uzman Çavuş Durali Dönmez için Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndaki şehitlikte temsili mezar yapıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durali Dönmez'in adının yaşatılacağı temsili şehit mezar için tören düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durali Dönmez'in özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Durali Dönmez'in 1994 yılında Foça Jandarma Okulu'nda temel eğitimini tamamladıktan sonra Jandarma Onbaşı olarak Hakkari Jandarma Özel Harekat Taburu'na atandığı belirtildi. Dönmez'in 3 Ekim 1994 tarihinde Mezih Deryadere bölgesinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olduğu, yoğun çatışma nedeniyle şehidin naaşına ulaşılamadığı kaydedildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra saygı atışı yapıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Durali Dönmez'in adının yaşatılacağı mezarı başında dua okundu. Ardından Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir tarafından şehidin babası Ömer Faruk Dönmez'e Türk bayrağı teslim edildi. Baba Dönmez bayrağı öperek teslim aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!