Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adı Yıldırım'da yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adı Yıldırımda yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 17:12

Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adı Yıldırım'da yaşatılacak

Haberin Devamı

 

BURSA,(DHA)- BURSA Yıldırım Belediyesi, Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adını verdiği Aile Sağlığı Merkezi, Millet Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete açtı.

Kentsel dönüşümü sosyal donatı alanlarının yanı sıra vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak projelerle destekleyen Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi’ne 614 metrekare kullanım alanına sahip aile sağlığı merkezi kazandırdı. İçerisinde 9 adet muayene odası, 2 adet gebe izlem, 2 adet çocuk izleme, 2 adet emzirme ve engelli muayene odasının yanı sıra laboratuvar bulunuyor. Aile sağlığı merkezine 2016’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın adı verildi. Merkezin açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın,  AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Aile Sağlık Merkezi’ne adı verilen Şehit Nazmi Ayyıldız’ın Babası Suphi Ayyıldız,  İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Gazi Ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Metin Şenol, Yıldırım Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehirlerin yaşam kalitesini gösteren en önemli parametrelerden insanların sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’a hizmet için göreve talip olduğumuz zaman ilçe için hazırladığımız vizyonlardan birisi de ‘Sağlıklı Şehir Yıldırım’ idi. Bu kapsamda önemli yatırımları ilçemize kazandırdık. Bu gün burada bu zincire bir halka daha eklemenin mutluluk ve gururunu paylaşıyoruz. Bu anlamlı esere ülkesi için canını veren bir kahramanımızın adını vermiş olmak mutluluğumuzu perçinliyor” diye konuştu.

Yıldırım’da son 3 yıllık süreçte büyük bir değişim yaşandığını, bunun da ilçenin değerini arttırdığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da “Bu değişimin ve gelişimin mimarı Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali,  tüm enerjisini Yıldırım ve Yıldırımlılar için harcıyor” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ise Yıldırım’ın çehresini değiştiren Başkan Edebali’yi kutladı. Yıldırım’da  44 aile sağlığı merkezinde 185 aile hekiminin hizmet verdiğini aktaran İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, bunların büyük bir kısmının belediyeler vasıtası ile ilçeye kazandırıldığını söyleyerek Yıldırım Belediyesi’ne teşekkür etti.

Aile Sağlığı Merkezi’ne şehit oğlunun adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Uzman  Çavuş Nazmi Ayyıldız’ın Babası Suphi Ayyıldız ise, “Genelde babalar evlatlarını gururlandırır. Ancak benim evladım bu gün babasını bir kez daha gururlandırdı. Evladımızın şehadetinden bu güne bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan, ailemizin bir ferdi gibi bize destek olan, evladımıza kendi şehidi gibi sahip çıkan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Aile Sağlığı Merkezi dualarla hizmete açıldı.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!