Şehit Uzman Çavuş Aydoğan'a uğurlama töreni

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Çavuş Aydoğana uğurlama töreni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 12:08

Şehit Uzman Çavuş Aydoğan'a uğurlama töreni

Haberin Devamı

Mesut BUDRAÇ/ BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL'de teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın cenazesi Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketi Konya'ya uğurlandı.
Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda dün, PKK'lılarca yola önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan için bu sabah Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Metin Akay, askeri yetkililer, kamu ve kuruluşları temsilcileri, çok kayıda kişi ile şehidin silah arkadaşları katıldı.
Tören, şehit Aydoğan'ın tabutunun katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Köşger konuşma yaptı. Bingöl'de 2 günde 2 şehit verildiğini hatırlatan Vali Köşger, şöyle dedi:
"Bingöl; 2 günde 2'nci şehidini veriyor. Bunlar son olsun inşallah. Bu vatan hainlerine bir kez daha imanla haykırıyoruz ki; Bizim bu topraklar için ödediğimiz her bedel, bu vatanın ve bayrağın gözümüzdeki değerini arttırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Biz bu vatan için ödenmesi gereken bedelleri peşinen kabul etmişiz. Bingöl meydanından sesleniyoruz, başaramayacaksınız."
Kuran-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Mecit Can'ın duaları ardından şehidin silah arkadaşları tabutu tekbir getirerek uçağa kadar taşıdı. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Konya'ya uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!