Şehit Türkmen Tekin Caddesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Türkmen Tekin Caddesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 09:58

Şehit Türkmen Tekin Caddesi açıldı

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)- Başarısız hain darbe girişiminde şehit olan Türkmen Tekin'in adı Ardahan'da bir caddeye verildi, 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.
    Valilik koordinatörlüğünde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikler kapsamında, düzenlenen programa Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, şehit Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin, STK temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Vali Bilmez, ismi bir caddeye verilen Türkmen Tekin’in darbecilerin tankına karşı vücudunu siper ettiğini belirterek şunları söyledi:
                “Türk milletinin alın teriyle alınan tankları maalesef bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne karşı kullanmak istediler. Ama hesaba katmadıkları bir şey vardı. Türkmen bacımız gibi bacılarımızın o narin vücutlarıyla o tankları durdurabileceğine inanamadılar. Oysa iman olunca, tankın bile durdurulabileceğini gösterdiler. Rabbim Türkmen bacımızın ve diğer şehitlerimizin şahadetlerini kabul eylesin. Onun çocukları, hepimize emanettir. Bu darbeyi yapanların amacı kesinlikle yönetimi ele geçirmek değildi. Bu ülkemizi bir kaosa sürüklemek, ülkemizi Libya’ya, Suriye’ye çevirip, dış müdahaleye açık hale getirmekti.  Ama Türkmen bacımız gibi insanlar vücutlarını siper ettiler ve engellediler. Biz Türkmen bacımızla ne kadar gurur duysak azdır."
    Konuşmaların ardından Vali Bilmez ve protokol üyeleri tarafından Şehit Türkmen Tekin’in adının yazılı olduğu tabela, caddenin girişine asıldı. Daha sonra yine etkinlik kapsamında Ardahan Belediyesi tarafından Halilefendi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Parkının açılışı yapıldı ve tabelası dikildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!