Şehit törenle uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit törenle uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

KÜTAHYA-Gediz arasındtaki Kireç köyü yakınlarında şarampole uçan minibüsteki yaralılara yardım etmek isteyen jandarma erler Uygar Yalçınkaya ve Fatih Karaaslan’a arkadan gelen bir TIR çarptı. İki asker şehit oldu, yine TIR’ın çarptığı Fevzi Seçkin de yaşamını yitirdi.

Yalçınkaya’nın şehit olduğu haberi, ailesinin Bornova’daki evine ateş düşürdü. Kocaeli Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve kısa dönem yaptığı askerliğinin bitmesine 15 gün kalan şehidin, geçen yıl kanserden ölen babası Necip Yalçınkaya gibi Menemen’de toprağa verilmesi kararlaştırıldı.

Şehit törenle uğurlandı

 

Babasının yanında

Askere gitmeden önce bir şirkette çalışan bekar Yalçınkaya için dün saat 13.30’da, Menemen Pir Sultan Cem Evi’nde askeri tören düzenlendi. Törene şehidin annesi Zekiye, kardeşi Kenan Yalçınkaya, İzmir Valisi Cahit Kıraç, komutanlar, milletvekilleriyle vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının şehidin bayrağa sarılı tabutu top arabasına konuldu. Şehit er, Menemen Mezarlığı’nda, babası Necip Yalçınkaya’nın yanında toprağa verildi.

Şehit törenle uğurlandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!