Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Hendek'te ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Hendekte ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 18:10

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Hendek'te ölümsüzleşti

Haberin Devamı

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz Hendek'te ölümsüzleşti

Ahmet ÇİLECİ/HENDEK(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde adliyenin önündeki caddeye "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz" adı verildi.

Hendek Adliyesi'nin önünde gerçekleşen törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Kiraz'ın geçtiğimiz yıl 31 Mart tarihinde şehit edildiğini, acılarının tarifsiz olduğunu belirterek, "Bu menfur terör saldırısını düzenleyen, vicdanları ve akılları kirli ellerin asla başaramayacağı şey; böylesi alçakça saldırılar ile bu güzel vatanın evlatlarını, adalet fedailerini yıldırmaktır. Bilinmelidir ki bir parmak ucu kadar dahi geri adım atmayacağız. Millet olarak bu güne kadar şanlı tarihimizde nice bedellerin ödendiğini unutan bu kirli eller, her daim karşılarında vatan, millet ve bayrak sevdalısı, adalet kahramanlarını ve vatan evlatlarını bulacaklardır" dedi.

Caddeye şehit savcının isminin verilmesi nedeniyle teşekkür eden Adem Aydemir, "Hendek Adalet Sarayı yerleşkesinin de üzerinde bulunduğu cadde isminin 'Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Caddesi' olarak değiştirilmesi yönündeki belediye meclisi kararının, siyasi görüş ayrımı yapılmaksızın oy birliği ile alınmış olması, Hendekli ve Sakarya'lı vatan evlatlarının adalete saygı, vatana sevgi ve şehide vefa ve minnet duygularının tüm dünyaya ilanı mahiyetinde, en güzel onur belgesidir. Hendek'li ve Sakarya'lı vatan evlatlarının bu birlikteliği, karanlığın bağrına saplanan bir oktur, kirli ellerin ve yüreklerin umutlarının sönmesidir. Başvurumuza son derece samimiyetle yaklaşarak, kararın hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen büyükşehir belediye başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza ve tüm meclis üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kuran okunarak, dualar okundu. Daha sonra caddeye adı verilen Şehit Mehmet Selim Kiraz'ın adının yazılı olduğu tabela törenle açıldı. Tören sonrası helva ikram edildi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!